1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. "Anastasiadis'in açıklamaları tutarsız"
"Anastasiadis'in açıklamaları tutarsız"

"Anastasiadis'in açıklamaları tutarsız"

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’i, müzakerelerin yeniden başlamamasında kusurlu buldu

A+A-

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamaması konusunda kusurlu olduğunu söylediği Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’i, bir yandan Rum meclisinin Enosis Plebisiti kararının yanlış olduğunu söylerken bir yandan’ tarihi mi değiştirelim’ diyerek tutarsızlık etmekle suçladı.

Fileleftheros “Andros Da Suçlama Oyununda… Akıncı’dan Sonra AKEL Genel Sekreteri Müzakerelerin Kesilmesi Nedeniyle Anastasiadis’e Karşı” başlıklı haberinde “Akıncı’nın söyledikleri AKEL’i de ikna etmiş görünüyor ki Akıncı’ya hak vererek Anastasiadis’i gücendirdi. AKEL’in açıklamaları gerek Başkanlığın gerek DİSİ’nin tepkisine neden oldu” vurgusunu yaptı.
AKEL’in, müzakerelerin başarısızlığa uğraması nedeniyle suçlama oyununa girdiğini belirten gazete, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’i, müzakerelerin yeniden başlamamasında kusurlu bulduğunu yazdı.

“ANASTASİADİS’İN SON AÇIKLAMALARI ELAM’IN PLEBİSİTLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK ÖNERİSİ SUNMA NEDENLERİNE HİZMET EDER NİTELİKTE”

Gazete, Kiprianu’nun,  Anastasiadis’in son günlerdeki açıklamalarının, ELAM’nın 1950 Enosis Plebisiti ile ilgili değişiklik önerisini sunma nedenlerine hizmet eder nitelikte olduğu görüşünde olduğunu belirtti.

Habere göre Brüksel’de bulunan Kiprianu,  RİK’in “Akıncı Meclis’ten düzeltme isterken ve Anastasiadis de tarihi mi düzelteyim yanıtını verirken  müzakereler pratikte nasıl başlayabilir” sorusuna karşılık “başkan tutarsızlık ediyor, çünkü  hem federal çözüm aradığın bir zamanda Enosis politikasını onurlandıramazdın diyerek meclisin yaptığının yanlışlığını teslim ediyor, hem de bu tür açıklamalar yapıyor” dedi.

“AKINCI İÇERKLEMEKTE HAKLIYDI…”

Rum meclisinin aldığı kararın, tarihi bir olayla alakalı olmadığına dikkat çeken Kiprianu “Meclis’in aldığı ve Başkan Anastasiadis’in nasıl söyleyeceği konusunda tutarsızlık ettiği, Akıncı’nın  da içerlemekte haklı olduğu karar, Enosis politikasını onurlandırmamız içindi” vurgusunu yaptı.
Kiprianu, Anastasiadis’in Akıncı’ya cevaben yaptığı “tarihi mi değiştirelim” açıklamasının AKEL aleyhine olduğuna dikkat çekerek “çünkü Anastasiadis’i, meclisin oy çokluğu ile aldığı bu kararın özde yanlış olduğunu söylemeye ikna etmek için büyük çaba harcadık” dedi, özetle şunları ekledi:

“Kararın yanlış olduğunu baştan söyleseydi, olgular çok farklı gelişecekti. Hükümet bu tavrı ile  krizi yatıştırmak yerine ateşe benzinle gidiyor. Başkan Anastasiadis söylediklerinde ne kadar tutarlı olduğunu göstersin.”

 

Bu haber toplam 2314 defa okunmuştur
Etiketler : , ,