1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. ANASTASIADIS, TSIPRAS'I BİLGİLENDİRDİ
ANASTASIADIS, TSIPRASI BİLGİLENDİRDİ

ANASTASIADIS, TSIPRAS'I BİLGİLENDİRDİ

Kıbrıs Rum haber kaynakları, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in 7 Aralık Çarşamba sabahı ise Ulusal Konseyi’ni toplantıya çağırdığını bildirdiler.

A+A-

Kıbrıs Rum Hükümeti Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in dün sabah Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile uzun bir telefon görüşmesi yaptığını ve daha fazla istişarede bulunmak için önümüzdeki günlerde Atina’ya gideceğini açıkladı.

Öte yandan Kıbrıs Rum haber kaynakları, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in 7 Aralık Çarşamba sabahı ise Ulusal Konseyi’ni toplantıya çağırdığını bildirdiler.

Habere göre, liderlerin dün akşam gerçekleştirdiği yemeğe de değinen Papadopulos, iki liderin yemek sırasında, sürecin Mont Pelerin’de kaldığı yerden devam etmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.

Geriye kalan meselelerin 9 Ocak tarihine kadar mümkün olduğunca çözülmesi için, müzakereciler arasındaki görüşmelerin yoğunlaşacağını da dile getiren Papadopulos, “çoklu konferansın” toplanacağı 12 Ocak tarihine kadar iki taraf arasında altı başlığın da ele alınacak olmasının ise çok büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

“Çoklu konferansla” ilgili bir soru üzerine, “uluslararası antlaşmaların, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığı olmadan değişmesinin mümkün olmadığını” öne süren Papadopulos, “Garanti Anlaşmasının uluslararası bir anlaşma olduğunu ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığının da olmazsa olmaz olduğunu” ileri sürdü.

Avrupa Birliği (AB) ve BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin “çoklu konferansta” hazır bulunup bulunmayacakları sorusuna karşılık ise Viktoras Papadopulos, “uluslararası aşamadaki tüm yetkililerin, bir diğer ifadeyle AB ile BM’nin çoklu konferansta hazır bulunacaklarını” ifade etti.

Papadopulos, BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin de “çoklu konferansta” olup olmayacağı sorusuna ise “çaba bu olacak” karşılığını verdi.

BM’nin dün akşamki açıklamasına neyin yol açtığı sorusuna karşılık ise Papadopulos, “akşam yemeğinin gerçekleştirilmesinin kendi taraflarının inisiyatifi olduğunu ve Kıbrıs Türk tarafının da bunu kayıtsız şartsız kabul ettiğini” söyledi.

 

 

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur