1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasiadis siyasi partilerden destek istedi
Anastasiadis siyasi partilerden destek istedi

Anastasiadis siyasi partilerden destek istedi

Anastasiadis, Kıbrıs Rum Meclisi’nde temsil edilen partilere, Eurogroup kararını, halkın ve vatanın çıkarlarını göz önünde bulundurarak değerlendirme çağırısında bulundu

A+A-

Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Rum Meclisi’nde temsil edilen partilere, Eurogroup kararını, halkın ve vatanın çıkarlarını göz önünde bulundurarak değerlendirme çağırısında bulundu.
Kıbrıs Rum kaynaklarına göre Anastasiadis, dünkü halka sesleniş konuşmasında, Eurogroup’ta ortaya konan seçeneklere değinerek, kendisi için en acı seçeneği seçtiğini ifade etti.

Zor ve acı verici kararın neden olduğu hoşnutsuzluğu paylaştığını söyleyen Anastasiadis, bu nedenle Eurogroup kararlarının önümüzdeki saatler içerisinde farklılaşması ve küçük mevduat sahipleri üzerindeki etkilerinin sınırlanması için mücadele vermeye devam edeceğini belirtti
“Açıktır ki, benim için en kolay seçenek, halk ve memleket için en acı verici olacaktı” diyen Anastasiadis, siyasi bedel üstlenerek, ekonomiyle vatandaşların üzerindeki etkileri mümkün olduğunda sınırlamak için, kendisi açısından en acı verici olan seçtiğini söyledi.
Anastasiadis, Meclis’in onayına ihtiyaç duyduğunu belirterek, partilere, halkın ve vatanın çıkarlarını göz önünde bulundurarak karar vermeleri çağrısında bulundu.
Meclis’ten çıkacak karara saygı duyacağını kaydeden Anastasiadis, şekillenen koşullar temelinde, birlikte, en akıllıca kararlarların alınmasını umut ettiğini söyledi.(tak/rb)

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur