1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Anastasiadis: Geçişler sadece Kıbrıslılara açık
Anastasiadis: Geçişler sadece Kıbrıslılara açık

Anastasiadis: Geçişler sadece Kıbrıslılara açık

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis de coronavirüse yönelik yeni tedbirleri açıkladı.

A+A-

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades, halka hitaben Covid-19 salgınından korunmak amacıyla yeni önlemler açıkladı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün  Avrupa’nın artık koronavirüs krizinin merkez üssü haline geldiği yönündeki açıklamayı hatırladı. 

Anastasiades Kıbrıs’ta; kuzey ve güneyde son dört günde toplam 19 kişide covid-19  pozitif çıktığını söyledi.

Uygulanacak  yeni önlemler ya da daha sonra alınması gerekecek önlemlerin büyük olasılıkla hepimizin günlük yaşamlarını etkileyeceğini ifade eden Anastasiades, “Ama başka seçeneğimiz yok” dedi.

Anastasiades, yeni önlemleri ise şöyle özetledi:

Kıbrıs vatandaşları, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yasal ikamet edenler, Avrupalı vatandaşlar; Kıbrıs’ta çalışan üçüncü ülkelerin vatandaşları, adada yabancı diplomatik misyonlara görev yapanlar (uluslararası ve ikili anlaşmalar çerçevesinde), ilgili Bakanlığından gerekli izni alması şartıyla, kaçınılmaz mesleki yükümlülükler nedeniyle Avrupa vatandaşlarının veya üçüncü ülke vatandaşları, Kıbrıs’taki eğitim kurumlarında eğitim gören Avrupalı veya üçüncü ülkelerinin vatandaşları hariç başka ülkelerinin vatandaşlarına Kıbrıs Cumhuriyeti’ne giriş yasaklanacak;

15 Mart tarihinde sabah saat 1’den ve 15 gün için geçerli olacak şekilde geçiş noktalarından yalnız Kıbrıslı vatandaşları; Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler, güneyde yasal olarak ikamet edenler ve uluslararası ve ikili anlaşmalar çerçevesinde adadaki diplomatik misyonlara görev yapan personeli geçiş yapabilecek.

Anastasiades, “Kıbrıs halkına yalnız gerekli durumlarda geçiş hakkını kullanmaları için çağrı yapıyorum” diye de konuştu.

Tüm özel ve devlet eğitim kurumlarının çalışmaları 10 Nisan tarihine kadar kapalı olacak.

Devlet okulların kapalı olduğu zamanında Eğitim Bakanlığı eğitim programına devam edilmesi için gerekli çalışmalarda bulunacak.

Anastasiades, devamla, “Yukarıda bahsettiğim önlemler, temel unsurlar da dahil olmak üzere ithalat ve ihracata herhangi bir kısıtlama getirmediğimizden, ülkenin engelsiz ticari faaliyetlerini etkilememektedir” dedi ve bu konuda gereksiz rahatsızlık yaratılmaması gerektiğine işaret etti.

"Kıbrıs hükümetinin amacının; insanların sağlığını koruması, geliri güvence altına alınması ve işçilerin, işletmelerin ve savunmasız grupların desteklenmesi" olduğuna işaret eden Nikos Anastasiades, gelecek günlerde Kıbrıs hükümetinin siyasi partiler ve sosyal ortaklarla istişarelerde bulunmasının ardından ekonominin desteklenmesi amacıyla bir destekleme programı açıklayacağını söyledi.

Anastasiades, Kıbrıs hükümetinin covid-19 virüsle yaratılan krizden kaynaklanan olumsuz etkilemelerin azaltılması amacıyla gerekli ve verimli önlemler almaya konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Anastasiades, Kıbrıs hükümetinin şu ana kadar aldığı ve uygulandığı önlemlere değindi ve Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tavsiyeler hakkında konuştu.
 


Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis de coronavirüse yönelik yeni tedbirleri açıkladı.

Buna göre geçici bir süre için iki bölge arasındaki geçişlerde sadece Kıbrıslı Türklere ve Kıbrıslı Rumlara ayrıca diplomatlara geçiş izni sağlanacak.

Ayrıca yasal olarak güneyde ikamet edenler ve diplomatlar da geçiş yapabilecek.

Adaya girişlere de aynı anlamda ciddi kısıtlamalar gelecek, 3’üncü ülke yurttaşları kabul edilemeyecek.

Güneyde eğitime 10 Nisan’a kadar ara verildi.

Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis, ekonomik olarak kısıtlamalardan etkilenecek olanlara destek paketinin de yakında ilan edileceğini söyledi.

Bu haber toplam 3581 defa okunmuştur
Etiketler :