1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasiadis: Çözüm uzlaşı olacak
Anastasiadis: Çözüm uzlaşı olacak

Anastasiadis: Çözüm uzlaşı olacak

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa, kimsenin kendini galip veya mağlup hissetmeyeceği bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek “Çözüm, uzlaşı olacak” dedi.

A+A-

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa, kimsenin kendini galip veya mağlup hissetmeyeceği bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek “Çözüm, uzlaşı olacak” dedi.
Rum radyosuna göre, “To Vima” isimli Yunan gazetesine konuşan Anastasiadis, Rum halkına “Yeterince olgun olmalı ve kâbusa dönüşen vizyonları terk etmeliyiz” uyarısında bulundu.
Anastasiadis Kıbrıs Türk tarafıyla yürütmekte oldukları müzakerelerin “ilerlemediği” görüşünü ortaya koydu ve “Ankara’nın Kıbrıs sorununu çözmek için tek teşviki, enerji rezervleridir. Bunun da ön şartı Kıbrıs sorununun çözümüdür. Fakat egemenlik haklarımızı Ankara ile müzakere etmemiz söz konusu değildir” dedi.
AB’nin müzakerelere müdahale olanaklarına da değinirken “Kıbrıs sorunu Avrupa sorunudur” diyen Anastasiadis “Çözümü siz bulun, biz Avrupa müktesebatına uyduralım doktrininin benimsenmesi yanlış politikadır. AB’yi dikkate almayan bir çözüm iki vitesli bir devlet yaratacak olmasının ötesinde Kıbrıslı Türkler vasıtasıyla Avrupa’yı Ankara’nın keyfine mahkum edebilir” ifadesini kullandı.
Rum-Yunan ilişkilerinin bozulmadığını da savunan Anastasiadis Yunanistan’ın bütün aşamalarda Rum yönetimiyle birlikte hareket ederek diplomatik çabasında destek verdiğini söyledi ve “aksini söylemek nankörlük olur” dedi.


Ameliyat oluyor

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in sol bacağında menüsküs şikayeti bulunduğu ve bu nedenle Ağustos ayı içerisinde ameliyat olacağı haber verildi.
Güneydeki haber kaynaklarına göre Anastasiadis’in rahatsızlığı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk ve tek cumhurbaşkanı III. Makarios’un ölüm yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen anma törenine katılmaması nedeniyle ortaya çıktı.
Kıbrıslı Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’e Anastasiadis’in katılacağı açıklanmasına karşın törene neden katılmadığı sorulduğunda “Sol bacağında menüsküs sorunu var. Bunun için dün gittiği doktoru kendisine yürümemesini ve ayakta durmamasını tavsiye etti. Başkan’ın en kısa zamanda ameliyat olması gerek ki Ağustos ayı içerisinde olacak” dedi.

Bu haber toplam 1866 defa okunmuştur
Etiketler :