1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Anastasiades şımartılmanın verdiği rahatlıkla…”
“Anastasiades şımartılmanın verdiği rahatlıkla…”

“Anastasiades şımartılmanın verdiği rahatlıkla…”

Özgürgün, Anastasiades’in müzakerelerde olumsuz bir tutum sergilediğini ifade ederek, bunu dikkatle takip ettiklerini söyledi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’in müzakerelerde olumsuz bir tutum sergilediğini ifade ederek, bunu dikkatle takip ettiklerini söyledi.

Özgürgün, “Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Kıbrıs Rum lider Anastasiades’in olumsuz tavırları ortadayken Cumhurbaşkanı Eroğlu’na yönelik suçlamalarda bulunması gerçeklere ve Kıbrıs Türk halkının çıkarlarına aykırıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakere masasında Kıbrıs Türk halkının hakkını, hukukunu korumakta dirayetli bir duruşu sergilediğini vurgulayan Hüseyin Özgürgün, “UBP bunun tam destekçisidir” dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün açıklamasında şunları kaydetti:
“Rum lider Anastasiades, bazı ülkelerce şımartılmanın verdiği rahatlıkla gayet saldırgan ve pervasızca Kıbrıs’ta var olan gerçekleri görmezden gelerek, zamana, uygun konjonktüre oynayarak bizleri 1974 öncesine götürebileceğinin hayalini kuruyor. Rum medyasına da yansıdığı üzere, Anastasiades, Kıbrıs Türk halkı için yaşamsal öneme sahip toprak, mülkiyet, güvenlik ve garantiler, vatandaşlık gibi konularda akıl almaz öneriler ortaya koyuyor. Ancak Kıbrıs Türkü asla Rum idaresine girmeyecek, özgürlük ve egemenliğimizi koruyacak, kendi Devletimizde mülkiyet ve toprak bakımından azınlığa düşeceğimiz düzenlemelere karşı çıkacak Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinden asla vazgeçmeyecek.”

İç birlikteliğe katkı
CTP-BG’nin bazı açıklamalarına işaret eden ve bunları eleştiren Hüseyin Özgürgün, CTP’nin Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı Eroğlu etrafında önemli ölçüde sağlandığını belirttiği iç birlikteliğe katkı yapmasını istedi.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur