1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anastasaidis Atina’da…
Anastasaidis Atina’da…

Anastasaidis Atina’da…

Resmi temaslarda bulunmak amacıyla bu sabah Atina’ya giden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile bir araya geldi.

A+A-

Rum radyosunun haberine göre görüşmede, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır arasında enerji konusunda, yeni bir görüşme yapılmasına karar verildi.

TSIPRAS: “EN KISA ZAMANDA ÜÇLÜ GÖRÜŞME”
Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, üçlü görüşmenin en kısa zamanda Güney Lefkoşa’da yapılacağını ifade etti.
Tsipras, bu girişimin, ülkeler arasındaki işbirliğine katkı sağlayacağını belirtti.

ANASTASİADİS: “MASAYA DÖNMEK İÇİN ÖNKOŞULLAR YARATILDI”
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise açıklamasında Kıbrıs Rum tarafının müzakere masasına geri gelmesi için önkoşulların yaratıldığını belirterek her iki hükümetin ortak görüşünün, Kıbrıs sorununa en kısa zamanda çözüm bulunması olduğunu ifade etti.

Anastasiadis, Kıbrıs sorununda bugün hakim olan kabul edilemez durumun nihai bir şekilde sonlandırılması gerektiğini belirtti.

TSIPRAS: “BARBAROS’UN ÇEKİLMESİ MÜZAKERELERİN BAŞLAMASINA İMKAN SAĞLAYACAK”
Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Anastasiadis’i Başbakanlık Konutu’nda karşılarken yaptığı açıklamada ise Barbaros gemisinin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”nden çekilmesini olumlu olarak nitelendirerek bunun, büyük olasılıkla, müzakerelerin yeniden başlamasına imkan sağlayacağını ifade etti.

Habere göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, temasları çerçevesinde bugün Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un, onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

Atina’da siyasi parti başkanları veya temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmeler de yapacak olan Anastasiadis’e Atina ziyaretinde, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis de eşlik ediyor.

TAK

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur