1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Anamuhalefet partisine haciz
Anamuhalefet partisine haciz

Anamuhalefet partisine haciz

Yeni Demokrasi Partisi’nin merkez binasındaki eşyalarına kira borcu nedeniyle haciz konuldu

A+A-

Yunanistan'da, anamuhalefet partisi Yeni Demokrasi Partisi'nin merkez binasındaki eşyalarına, kira borcu nedeniyle haciz işlemi uygulandığı bildirildi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, Yeni Demokrasi Partisi, kira borcu nedeniyle Atina'daki merkez bürolarının bulunduğu binanın sahibi Spot Thomson şirketi ile mahkemelik oldu. Bina sahibi şirket, alacakları için icra işlemi başlatınca partinin Singru Caddesi'ndeki merkez binasına gelen memurlar eşyalara haciz koydu.

Haberlerde, anamuhalefet partisinin mali sıkıntı içinde olduğu ve uzun zamandan beri elektrik faturalarını ve çalışanlarının maaşlarını ödeyemediği de iddia edildi.

Diğer yandan Yeni Demokrasi Partisi yetkilisi Kostas Çimaras, Yunan basınında çıkan haciz haberlerinin asılsız olduğunu, iddiaların partiyi yıpratmak amacıyla ortaya atıldığını savundu.

Yunanistan'da, devlet harcamalarında tasarruf amacıyla siyasi partilere yapılan ödemelere getirilen kesintiler, partileri zor durumda bırakıyor. Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) de 2013'te yaklaşık 500 bin avroluk kira borcu nedeniyle Atina'daki merkez bürolarının bulunduğu binanın sahibi ile mahkemelik olmuştu.

(AA)

Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur