1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Anafartalar’da Kültür Sanat Etkinlikleri
Anafartalar’da Kültür Sanat Etkinlikleri

Anafartalar’da Kültür Sanat Etkinlikleri

Anafartalar’da Kültür Sanat Etkinlikleri

A+A-

 


Girne Anafartalar Lisesi’nde kültür-sanat haftası etkinliği düzenlendi.
26 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Lise’nin Türk Dili ve Edebiyatı Kolu bu amaçla çeşitli etkinlikler programladı. Kıbrıs kültürünü öğrencilere tanıtmak ve yaşatmak olarak planlanan etkinlikte okula çeşitli kültür ve sanat dallarında çalışmaları olan, bu konularda ürünleri olan kişiler davet edildi. Kültür-sanat insanları bir hafta boyunca sınıflarda, amfide öğrencilerle sohbet edip sorularını yanıtladılar, okulun misafiri oldular.

ETKİNLİKLER

26 Mart günü İlk olarak Fotoğraf sanatçısı Tijen Özerdağ öğrencilere bir sunum hazırlayıp çektiği fotoğrafları gösterdi. Fotoğraf Kulübü öğrencilerinin merakla izlediği bu etkinliğe soru cevap şeklinde devam edildi. 

27 Mart günü, şair Beste Sakallı okulun davetlisiydi Öğrencilerle ‘şiiri’ konuşan şair, yazdığı şiirlerin hikâyelerini anlatıp okudu.

30 Mart’ta Anafartalar mezunu da olan gazeteci-yazar Tayfun Çağra  konuktu. Gazetecilik mesleğini öğrencilerle konuşan Çağra, yazdığı kitaplarla ilgili de bilgiler verdi. Verimli bir oturumun ardından sorulara geçildi.

2 Nisan yoğun bir gündü. Heykel sanatçısı Zehra Şonya bir grup sanat tarihi öğrencisiyle sohbet etti ve bir sunumla günü renklendirdi. Yine aynı saatlerde ressam Ruzen Atakan resim öğrencileriyle ‘resim ‘hakkında konuştu ve son olarak da amfide Halk Dansları eğitmeni Salahi Döşemeci bizlere halk danslarından bahsedip, kostüm, müzik ve komşularımızla ortak noktalarımızı anlattı. Hasan Hastürer ile öğrencilerimizle gazetecilik ve güncel konuları konuştuk.

EĞLENCELİ GÜN

3 Nisan bir şölen havasında geçti.
Okulumuzun birçok sınıfı Kıbrıs yemekleri, tatlıları, börek ve çöreklerini okulumuzun bahçesinde sattı. Velilerimizin ve öğretmenlerimizin yaptıkları bu yöresel yiyecekler Kıbrıs müziği eşliğinde satıldı. Herkes müziklerle çoştu. Ayrıca 9 D sınıfı da maniler seslendirdi, ‘feslikan’ şarkısıyla halk dansları gösterisi  sunuldu ve Kıbrıs şarkıları seslendirildi. Bu arada Kıbrıs Havaları Derneği Başkanı Selçuk Garanti bir grup öğrencimize müziğimiz hikâye ve masallarımızdan bahsetti.
Renkli, canlı ve yemeli içmeli, eğlenceli bir gündü.

Bu haber toplam 1622 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 206. Sayısı

Adres Kıbrıs 206. Sayısı