1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Anadolu İdman Yurdu’ndan bir ilk
Anadolu İdman Yurdu’ndan bir ilk

Anadolu İdman Yurdu’ndan bir ilk

Anadolu İdman Yurdu Kulüp Başkanı Alparslan Ulak, son dönemlerde yaptığı girişimlerle MMA (Mixed Martial Arts) yani Karma Savaş Sanatları spor dalında ülkede bir ilke imza attı ve Uluslararası nitelikte tanınma sağladı.

A+A-

Kaya Emiroğlu

Otuz yıla yakın bir süredir dövüş sanatları ve spor dallarıyla uğraşan, kick-boks spor dalında şampiyonlukları bulunan, Milli bir sporcu olan ve son yıllarda antrenör olarak bu spor dallarındaki faaliyetlerini artıran Alparslan Ulak, uluslararası bir kuruluş olan WFMC (World Fightspor and Martial Arts Council) yani Dünya Dövüş ve Savaş Sanatları Konseyi’ne resmen üye olmayı başardı.

MMA’de resmen tanınma
WFMC’ye resmi üyeliğin 2013’te gerçekleşmesinin ardından, Alparslan Ulak 2014 yılında da konsey üyeliğine de seçilerek bir ilki başardı. Ülkeler arası başkanlar kurulunda yerini aldı ve dolayısıyla KKTC olarak bu spor dalında resmen tanınma sağladı. Sonrasında ise Türkiye KSSF (Karma Spor Sanatları Federasyonu) üyeliğini de alan Alparslan Ulak, KKTC olarak kayıt oldu ve bu federasyonun KKTC temsilciliğini aldı. Anadolu İdman Yurdu sporcuları aynı zamanda Türkiye KSSF kayıtlı sporcuları olurlarken, Türkiye’de yapılan müsabakalara ve seminerlere sporcu ve antrenör göndermeye başlandı.

İlgiyi artırma çalışmaları
Türkiye KSSF üyeliği ve temsilciliği sonrasında bu spor dalının KKTC’de yayılması amacıyla çalışmalarına hız veren Anadolu İdman Yurdu Kulüp Başkanı Alparslan Ulak, Türkiye’de hemen hemen her ilde olduğu gibi KKTC’de Mağusa, Lefkoşa ve İskele’de temsilci eğitmenler atadı. Lefkoşa’da Hüseyin Ulak, İskele’de Serdar Özkan ve Mağusa’da Sinan Demiröz eğitmen olarak görev yapmaya deva ediyorlar.
İlk gösterisini geçtiğimiz ay İskele’de düzenlenen Boks Turnuvası’nda gerçekleştiren Anadolu İdman Yurdu MMA takımı, gecede büyük ilgi gördü. Aynı zamanda lisanslı eğitmen olan Mehmet Bozkurt ve Arda Erdoğan, yaptıkları MMA gösterisiyle büyük takdir aldılar.

Dünya MMA Şampiyonası’na 5 sporcu
Anadolu İdman Yurdu Spor Kulübü bir büyük başarıya daha ve ilke imza atarak, Türkiye KSSF adına 5 sporcusunu İspanya’da kasım ayına yapılacak olan Dünya KSSF (WFMC MMA) Şampiyonası’na gönderecek. Büyükler’de Sinan Demiröz, Vedat Dumrul ve Mehmet Bozkurt, Gençler’de ise Hulusi Haklıgil ve Arda Erdoğan ringe çıkacaklar.
Anadolu İdman Yurdu Kulüp Başkanı Alparslan Ulak, MMA spor dalında, disiplinli bir şekilde çalışarak sporcu yetiştirmeye devam ettiklerini vurguladı. Türkiye KSSF takımlarına sporcu göndermeye devam edeceklerinin altını çizen Ulak, yılsonuna kadar özerklikle ilgili gerekli çalışmaları tamamlayacaklarını ve kurulacak kulüpler bazında turnuvalar düzenlemeye başlayacaklarını kaydetti.

Bu haber toplam 1803 defa okunmuştur