1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Anadolu İdman Yurdu doludizgin
Anadolu İdman Yurdu doludizgin

Anadolu İdman Yurdu doludizgin

Anadolu İdman Yurdu Spor Kulübü takımları çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

A+A-

Kaya Emiroğlu

Anadolu İdman Yurdu Spor Kulübü takımları çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle Karma Dövüş Sanatları yani kısaltma ismiyle MMA (Mixed Martial Arts) sporunda uluslararası alanda KKTColarak tescil yaptıran ve uluslararası konseyde de yer alan Anadolu İdman Yurdu Kulüp Başkanı ve Kıdemli Antrenör Alparslan Ulak, hedeflerinin KKTC’yi bu spor dallarıyla tüm dünyaya tanıtmak olduğunu belirtti.

WFMC ve Türkiye KSSF’nin temsilcilikleri devam ediyor
2013 yılı Ekim ayında WFMC’nin (Dünya Savaş Sporları ve Dövüş Sanatları Konseyi) KKTC temsilcisi ve WFMC’nin Konsey üyesi olan Alparslan Ulak, konseye üye olan 80’i aşkın ülkenin arasında WFMC KKTC Başkanı olarak yer alıyor. MMA A Class yanında “Kickboks, Jiujitsu, Thai-Boxing, Savate, Boxing, ve Self-Defence” A Class Antrenörlük lisansına sahip Alparslan Ulak, Dünya Genel Mücadele Sporları üst sınıf eğitmenliği olan antrenörlerin arasında da yer alıyor. Bu spor dallarındaki İkinci büyük atılım ise KKTC’de de bu sporun yapılabilmesi amacıyla Türkiye KSSF nezdinde olan girişimdi. Ulak, yapılan girişimlerin ardından Türkiye KSSF (Karma Spor Sanatları Federasyonu) (Martial Arts) KKTC Temsilciliğini aldı. İlk etapta Türkiye KSSF’yle ortak kurs düzenleyip KKTC genelinde katılanlara ilk kez antrenörlük belgesi ve kuşak seviye belgeleri verildi. Bu bağlamda belirli şehirlere de temsilcilik verildi.
KKTC KSSF Başkanı ve Ülke Temsilcisi: Alparslan Ulak(Kıdemli Antrenör)
Lefkoşa Bölgesi: Hüseyin Ulak(2. Kademe Antrenör)
Gazimağusa Bölgesi: Sinan Demiröz(2. Kademe Antrenör)
İskele Bölgesi: Serdar Özkan (2. Kademe Antrenör)
Antrenörlük Lisansı alanlar ise Mehmet Bozkurt, Mehmet Khan, Vedat Dumrul, Günay Yağız, Uğur Abama, Emir Kaynakkan oldu. 4 sporcu 1. Dan, 28 sporcu kuşak terfisi aldılar.
Türkiye ile ortak çalışmalar devam ediyor. Haziran ayı içerisinde WFMC ve Türkiye KSSF seminer ve kursları yapılacak. Temmuz ayı içerisinde ise Uluslararası MMA Şampiyonası’na Anadolu İdman Yurdu olarak katılım yapılacak.

Anadolu İdman Yurdu yeniden atağa geçti
1981 yılında kurulan Anadolu İdman Yurdu uzun süre faaliyet yapamanın sıkıntısını çekti. Ancak 2013 sonunda MMA Antrenörü Alparslan Ulak’ın kulüp Asbaşkanı olmasıyla faaliyetler ciddi şekilde arttı. 2014 yılında başkan olmasıyla da kulübün yeni modern çalışma alanları artırıldı. Kulüp takımalrı ve sporcuları Türkiye’de müsabakalara katılma seviyesini yakaladı. Ülkede sporun genel sıkıntısı olan sponsorluk konusunda ciddi girişimler yapan Ulak, bu konuda kulübe ve takımlarına sponsorlar kazandırdı. World Star Bet,  Hasan Ruso Nakliyat ve Turbo Güneşlik başta olmak üzere birçok küçük sponsorluk anlaşmaları da yapıldı.

2015 ve sonrası hedefler
Anadolu İdman Yurdu olarak hedeflerini de dile getiren Alparslan Ulak, 2015 yılının ikinci döneminde KKTC’deki federasyonlarla da işbirliği yapılmaya başlanacağını belirtti. Ulak, Anadolu İdman Yurdu takımlarıyla KKTC’nin MMA ve diğer ilgili spor dallarında Türkiye ve dünyada daha aktif hale gelmesini sağlamak istiyor. Kulüp takımları çalışmalarını Alparslan Fight Club’da yapıyor. Yeni kurulan kamera sistemi sayesinde internet üzerinden de zaman zaman canlı yayınla çalışmalar aktarılıyor.

Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur