“Amacımız futbolu özgürleştirmek”

“Amacımız futbolu özgürleştirmek”

CONIFA Başkanı Per-Anders Blind YENİDÜZEN’e CONIFA Euro 2017’yi değerlendirdi.

A+A-
  • CONIFA BAŞKANI PER-ANDERS BLIND: Bu tür oluşumlar ülke futbollarının birbirini tanıması açısından güzel. Seyirci sayısının düşük olması bana göre bu çok normal. Bu tür tanınmamış ülkelerde ulusal takım olgusu maalesef kolay olmuyor. Bunun için zamana mutlaka ihtiyaç vardır.

 

  • “TURNUVA BİRÇOK HİKAYEYİ BARINDIRDI”…“Eminim bir kez daha Kuzey Kıbrıs’ta böyle bir organizasyon düzenlersek her şey çok daha iyi olacaktır. Her organizasyonda üzerine koyarak gittik. Keyifli ve birçok hikayeyi barındıran bir turnuvayı geride bıraktık.”

 

Eren Şişik

Ülkemizde ilk kez düzenlenen ve bağımsız futbol federasyonlarını bir çatı altında toplayan CONIFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nı geride bıraktık. Seyirci açısından beklenenin altında bir ilgi ile takip edilen organizasyonda renkli görüntüler de dolu dolu bir haftanın geride kalmasına olanak sağladı. Özellikle Kuzey Kıbrıs gibi tanınmayan ülkelerin futbol seviyelerinin de görücüye çıktığı turnuva ile ilgili gerek katılan takımlar gerekse de CONIFA yetkilileri olumlu düşünceler içerisinde adadan ayrıldı.

 

Blind: “Oluşumumuz ülke futbollarının birbirini tanıması açısından güzel”

CONIFA’nın İsveçli başkanı Per-Anders Blind YENİDÜZEN’e organizasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Organizasyonun çok güzel geçtiğine inandığını vurgulayan Blind, bu tür oluşumların ülke futbollarının birbirini tanıması açısından güzel olduğunu ve bunu başardıkları için de çok gururlu olduklarını kaydetti. Kuzey Kıbrıs’ta her şeyin futbol için çok uygun olduğunu ifade eden Blind, gerek tesis gerekse de konaklama açısından ileri seviyede bir organizasyon geçirdiklerini vurguladı.

 

“Seyirci sayısı düşüktü ancak bu normal karşılanmalı”

Dışarıdan bakıldığında seyirci sayısının düşük olduğunu ve bu yönde eleştirileri de duyduğunu kaydeden İsveçli başkan, “Bana göre bu çok normal. Neden diye soracak olursanız cevabı da çok net. Bu tür tanınmamış ülkelerde ulusal takım olgusu maalesef kolay olmuyor. Bunun için zamana mutlaka ihtiyaç vardır. Özellikle son maçlarda iyi seyirci olduğunu gözlemledik. İnsanlar zamanla buna alışacak. Bizim amacımız da futbolu özgürleştirmek.”diye konuştu. Per-Anders Blind ayrıca Kuzey Kıbrıs’taki organizasyondan da övgüyle bahsederken, basının ilgisinin de çok iyi olduğunu söyledi.

 

“Bir daha Kuzey Kıbrıs’ta böyle bir organizasyon yaparsak…”

Blind, “Eminim bir kez daha Kuzey Kıbrıs’ta böyle bir organizasyon düzenlersek her şey çok daha iyi olacaktır.”diye konuşurken, her organizasyonda üzerine koyarak gittiklerini söyledi. Blind ayrıca organizasyona katkı koyan ve emek sarf edenlere de teşekkür ederek, keyifli ve birçok hikayeyi barındıran bir turnuvayı geride bıraktıklarını sözlerine ekledi.

 

300 milyondan fazla insana ulaşan CONIFA

Non-FIFA Board (NF-Board) dağıldıktan sonra oluşan CONIFA oluşumunda birçok üye FIFA’ya üye olmayan futbol federasyonu da mevcut. Yapılan organizasyonlarla birlikte 300 milyondan fazla insana ulaşan CONIFA, yaptığı Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarla siyasi olarak tanınmamış ülkelerin birbirini tanımasına olanak yaratıyor. Yapılan son iki Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk ipini göğüsleyen Padanya takımı bu alanda ciddi bir nüfusa hitap ederken, bir siyasi partinin kendi bağımsızlığını ilan etmesinden sonra ortaya çıktı. Yine birçok bu şekilde kurulan federasyonu bünyesinde barındıran CONIFA önümüzdeki sezon ise Londra’da Man Adası ev sahipliğinde Dünya Kupası’nı organize edecek. Bu turnuvada Kuzey Kıbrıs da boy gösterecek.

Bu haber toplam 2243 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.