1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Amaç hem sporu hem atletizmi sevdirmek
Amaç hem sporu hem atletizmi sevdirmek

Amaç hem sporu hem atletizmi sevdirmek

KKTC Atletizm Federasyonu önemli bir projeyi hayata geçirdi, çocuk atletizminin gelişimi için ilk adımlar atıldı

A+A-

KKTC Atletizm Federasyonu, bir ilki gerçekleştirerek Çocuk Atletizmi Projesi’ni hayata geçidi. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) programı olan IAAF Kids programına uygun olarak Kıbrıs’ın kuzeyindeki bölgelerde önce eğitmenler eğitildi, ardından ilkokul öğrencilerine yönelik yarışlar yapılmaya başlandı. 26 Nisan’da 1. Atletizm Şöleni ile tamamlanacak proje neticesinde çocuklara hem egzersiz yapma alışkanlığı kazandırılması, hem de atletizm branşının geliştirilmesi planlanıyor.

EĞİTMENLER EĞİTİLDİ

Çocuk Atletizmi Projesi kapsamında ilk olarak bölgelerde çocuklara programı aktaracak olan okulların beden eğitimi öğretmenlerine eğitim verildi. Güzelyurt, Lefke, Karpaz, İskele, Mağusa, Girne ve Lefkoşa’da düzenlenen eğitimler kapsamında eğitmenlere programın işleyişi hakkında bilgiler verildi. İlk etapta atletizm yarışlarına katılan okulların temel alındığı proje kapsamında eğitmenler, Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Caner Açıkada, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Fehime Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Yakın Doğu Üniversitesi’nden Prof. Cevdet Tınazcı tarafından eğitildi.

BÖLGELERDE ŞENLİK ŞEKLİNDE YARIŞMALAR DÜZENLENİYOR

Eğitmenlerin eğitilmesinin ardından bölgelerde Atletizm Çocuk Şenlikleri yapılmaya başlandı. İlkokul 3 ve 4’üncü sınıf çocuklara yönelik proje kapsamında okullardan 5 kız, 5 erkek öğrenci olacak şekilde 10’ar öğrenci bölgelerde seçme nitelikli düzenlenecek olan Atletizm Çocuk Şenlikleri’nde yarışıyor.

26 NİSAN’DA 1. ATLETİZM ÇOCUK ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

Yarışmalar neticesinde Lefkoşa ve Mağusa’dan 4’er, Girne, Güzelyurt ve Lefke’den 3’er, İskele ve Karpaz’dan en yüksek puanı alacak olan 2 okul, 26 Nisan 2019’da Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi’nde düzenlenecek olan 1. Atletizm Çocuk Şenliği’nde yer alarak mücadele etmeye hak kazanacak.

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 415 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 415 Sayısı ISSN 2672-7560