1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Amaç halkın yaşam kalitesini arttırmak"
Amaç halkın yaşam kalitesini arttırmak

"Amaç halkın yaşam kalitesini arttırmak"

Değirmenlik Belediyesi alt yapı çalışmalarına hız verdi

A+A-

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, belediyenin “Çağdaş belediyecilik anlayışı” ile kendisine bağlı olan 16 köy için çalışmalara devam edildiğini kaydetti. Işısal, Değirmenlik Belediyesi’nin bu bağlamda, büyük projeleri tamamlamasının ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleşerek tamamlanan sosyal ve kültürel etkinliklerin ardından alt yapı çalışmalarına da hız verdiğini vurguladı. Değirmenlik Belediyesi olarak altyapı ve asfalt kaplama çalışmalarında amaçlananın belde halkının yaşam kalitesini ve standardını artırmak ve altyapının çağdaş normlara getirilmesini sağlamak olduğunun altını çizen Osman Işısal, 2013 yılı yolların bakım onarım altyapı ve asfalt işlerine başlanıldığını söyledi.

Yeniceköy-Çukurova arasında 400 metrelik kaldırım
Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı Yeniceköy-Çukurova arasında bulunan bağlantı yoluna evlerin refahını sağlamak amacıyla kaldırım çalışması yapılmaya başlandı.
Değirmenlik Belediyesi İmar ve Bayındırlık Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, Haziran ayının ilk haftalarında başlanan çalışmalar Yeniceköy-Çukurova arasında 400 metrelik bir alanı kapsamakta.
Belediye’den yapılan açıklamada ayrıca, tüm köylerde ana yol niteliği taşıyan ve alt yapı ihtiyacı bulunan yollara kaldırım çalışmaları devam edecektir.
Bu arada Çukurova kavşağında bulunan Atatürk Büstü’nün tadilatları da bu ay içerisinde yapılacaktır.

Altyapı ve asfalt işleri başladı
Yine Değirmenlik Belediyesi İmar ve Bayındırlık Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı yerleşim yerlerinde altyapı ve asfalt kaplama işlerinin yapılması için ihale edilen ve ihale sonucunda 16 Mayıs 2013 tarihinde Yüklenici firma olarak en düşük fiyatı veren Kahveci Ltd. ile sözleşme imzalandı. Konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:
“Asfalt işleri öncelikli olarak Düzova köyünde 2012 yılında İçme Suyu Şebeke Hattının Yenilenmesinin ardından yollarda oluşan deformasyonun giderilmesi ve köy içerisinde bulunan ana geçit olarak kullanılan mevcut köprünün tehlike arz etmesinden dolayı yıkılarak yeni bir köprü inşa edilecek. Bunun yanı sıra bu ihale kapsamında;-Değirmenlik Anayolu olarak kullanılan Başpınar Yolu’nun yapımı,
-Girne Dağ Yolu - Minareliköy bağlantı yolunun yapımı,
-Meriç’te yapımı başlayan Gündüz Bakım Evine ulaşımı sağlayan yolun yapımı,
-Belediyemize bağlı Köylerde gerekli görülen yolların yapımı,
Söz konusu Altyapı ve Asfalt çalışmaların gerek merkez gerekse belediyeye bağlanan diğer birimlerin tümünde 2014 yılına kadar aralıksız devam edecektir. Böylece Proje tamamlandığında Köylerimiz daha güzel ve çağdaş bir görünüm kazanacaktır. Bu asfaltlama işlerinin yanı sıra Köyler içerisindeki altyapı eksikliklerinin de giderilerek gerek drenaj gerekse kaldırım çalışmalarının yürütülmesi planlanmaktadır”

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur