1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Altın Kumsal’a ‘Kaçak Büfe’
Altın Kumsal’a ‘Kaçak Büfe’

Altın Kumsal’a ‘Kaçak Büfe’

Karpaz’da ‘özel koruma alanı’ olan Altın Kumsal’a kaymakamlık izni olmadan ‘kaçak’ büfe inşa edildi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Karpaz’da  ‘özel koruma alanı’ olan Altın Kumsal’a kaymakamlık izni olmadan ‘kaçak’ büfe inşa edildi.
Bölgede son yıllarda ciddi şekilde artan kaçak yapılaşmayla ilgili yetkililer harekete geçti.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, İskele Kaymakamlığı ve Çevre Koruma Dairesi, kaçak yapılara müdahale etmeye hazırlanıyor.
YENİDÜZEN’e konuşan İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, bir vatandaşın Altın Kumsal’da büfe açması için kaymakamlığa başvuruda bulunduğu, gerekli izinler verilmeden söz konusu kişinin büfeyi bölgeye inşa ettiğini açıkladı.  Bölgede ciddi bir kaçak yapılaşmanın olduğuna dikkat çeken Musaoğulları, bazılarına bazılarına elektrik dahi verildiğini dile getirdi.
Öte yandan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları ise büfe ile ilgili bölge kaymakamlığının kendilerinden görüş istediğini, yaptıkları ekolojik etki değerlendirmesinin de olumlu olduğunu belirtti.
Kusetoğulları, Altın Kumsal’da bulunan ahşap ve beton 120 tesisin kaçak olduğunu vurguladı.

“4 tesis için mahkeme süreci devam ediyor”
Musaoğulları, söz konusu kişiye Orman Dairesi ile Çevre ve Koruma Dairesi tarafından büfe kurulabilmesi için uygunluk izni verildiğini kaydetti.
Son 5 yıl içerisinde bölgede kaçak yapılaşmanın ciddi şekilde arttığına dikkat çeken Musaoğulları, “kaçak yapılaşmanın üzerine gitme kararı aldık. Konu mahkemeye sevk edilecek” dedi.
Musaoğulları şu anda 4 tesis için mahkeme sürecinin devam ettiğini ifade ederek, ‘kaçak yapıların’ yıkılması için de adım atacaklarını vurguladı.
Kaçak yapıların bazılarına elektrik dahi verildiğini söyleyen Musaoğulları, konunun ilgili bakanlığın bilgisinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kusetoğulları: “Altın Kumsal’da 120 kaçak tesis var”
Öte yandan Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları, Altın Kumsal’da bulunan ahşap ve beton 120 tesisin kaçak olduğunu vurguladı.
Kusetoğulları, ‘kaçak yapıların’ bazılarına elektrik gittiğini de ifade etti.
Çevre Koruma Dairesi’nin hiçbir tesise ‘izin verme yetkisinin’ bulunmadığını, sadece ekolojik etki değerlendirmesi yaptıklarını vurgulayan Kusetoğulları, izin mercisinin bölge kaymakamlıları olduğunu kaydetti.
Kusetoğulları,  Çevre Koruma Dairesi’nin Savcılıkta bekleyen birçok dosyasının bulunduğunu ancak uzun yıllardır bu konuda ilerleme kaydedilmediğine de dikkat çekti.

Bu haber toplam 1756 defa okunmuştur