1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Altın kumsal ‘çöplük’ yapıldı
Altın kumsal ‘çöplük’ yapıldı

Altın kumsal ‘çöplük’ yapıldı

Karpaz’ın Altın Kum sahiline, sorumsuz kişilerin bıraktığı çöpler, hem çevre kirliliği hem de tehlike yaratıyor.

A+A-

Karpaz’ın altın sahil şeridi çeşitli atıklardan oluşan çöpler nedeniyle utanç verici görüntülere sahne oldu.
Sorumsuz kişiler tarafından yapılan deniz pikniği sonrası  çevreye bırakılan naylon poşetler, pet ve cam şişeler hem çevre kirliliği oluşturuyor, hem de canlı yaşamını tehlikeye atacak atıklara dönüşüyor.

Ne ararsan var!..
Bölgede  uyarıcı levhalar olmasına rağmen, sorumsuz kişilerin  yerlere bıraktıkları bu çöp atıkları, çirkin görüntülere sahne oluyor.
Dipkarpaz Belediyesi’nin deniz kenarına herhangi bir çöp bidonu da koymadığı iddia ediliyor. Buna tepki gösteren vatandaşlar ise, uyarıcı levhanın altına, “çöp bidonu koyunuz da biz de atalım' diye not düştü.
Sahil şeridine yer alan levhada bazı uyarıcı bilgiler yazılı olmasına rağmen levhanın altına yığılan çöpler de tarji-komik bir görüntü oluşturuyor.


Caretta caretta ve petrol atıkları
Bazı kaplumbağa türlerinin zaman zaman yumurta bıraktığı sahil şeridinde gezinen çift kabin araçlar ve ATV araçları ise, kaplumbağalar açısından büyük tehlike arz ediyor.
Ayrıca, sahil şeridinin bazı bölgelerinde kumda siyahlanmalar göze çarparken, vatandaşlar bu siyahlıkların Kalecik’te yaşanan petrol faciasının ardından ortaya çıktığını savunuyor.

Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur
Etiketler :