1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Altın Hırsızları'nın kararı okundu
'Altın Hırsızları'nın kararı okundu

'Altın Hırsızları'nın kararı okundu

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, İran uyruklu Saeid Rohani ve Mahjid Ermani’ye 6’şar yıl,  Arash Nourbakhsh ve Mansour Rajabi’yi 5’er yıl hapse mahkum etti.

A+A-

Erdinç Kuyumculuk, Altınbaş Kuyumculuk ve Lal Kuyumculuk soygunları ile ilgili davada tutuklu bulunan 4 kişinin kararı dün okundu.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, İran uyruklu Saeid Rohani ve Mahjid Ermani’ye 6’şar yıl,  Arash Nourbakhsh ve Mansour Rajabi’yi 5’er yıl hapse mahkum etti.

NELER YAŞANDI

Hatırlanacağı üzere, 24 Temmuz 2016’da sabah saat 05:00 sıralarında Lefkoşa Metropol yolu üzerinde bulunan ve işletmeciliğimi İrfan Baysal Han’ın yaptığı LAL isimli kuyumcu dükkanının kuzeye bakan ön vitrin camının taşla kırılarak, hasara uğratıldığını ve vitrinde bulunan 12 bin TL değerinde 27 adet Diesel marka kol saati çalınmıştı.

19 Ağustos 2016 tarihinde ise saat 04:00 sıralarında Erdinç Küçükuncular’a ait Erdinç Kuyumculuk isimli iş yerinin, vitrininden 197 bin 524 TL değerindeki Bin 653 gram altın ve ziynet eşyalarının sirkat edilmişti.

Son olarak 5 Eylül 2016 tarihinde saat 04:00 sıralarında Küçük Kaymaklı bölgesinde Muhtar Yusuf Galeria içerisinde bulunan Mustafa Ulu’nun işletmeciliğini yaptığı Altınbaş Kuyumculuk’tan toplam 800 bin TL değerindeki bin 500 gram ağırlığında altın ve ziynet eşyalarını çalınmıştı.

Soygunlar bağlantılı 4 kişi Ercan Havaalanı’nda düzenlenen operasyonla çıkış yapmak isterken yakalanmıştı ancak poliste tutukluyken 17 Ekim 2016 tarihinde havalandırma boşluğundaki demiri sökerek firar etmişlerdi. 4 soygun zanlısı aynı günün akşam saatlerinde ara bölgede Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından yakalanıp KKTC Polisi'ne iade edilmişti.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3394 defa okunmuştur
İlgili Haberler