1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ALTERNATİF ARA ÖĞÜNLER
ALTERNATİF ARA ÖĞÜNLER

ALTERNATİF ARA ÖĞÜNLER

Hem de yapım aşamalarında bayağı keyif alacağınız bu ara öğünleri çocuklarınızla da hazırlayabilir, onları sağlıklı beslenmenin mutfağıyla pratikte de buluşturma fırsatını yakalayabilirsiniz!

A+A-

Dilara Topcan

Klasik ara öğünlerden sıkılmışsanız biraz zaman ve enerji harcayarak kendinize farklı, leziz ve tabii ki sağlıklı ara öğün alternatifleri de hazırlayabilirsiniz! Hem de yapım aşamalarında bayağı keyif alacağınız bu ara öğünleri çocuklarınızla da hazırlayabilir, onları sağlıklı beslenmenin mutfağıyla pratikte de buluşturma fırsatını yakalayabilirsiniz!

LEZZET ŞÖLENİ NİTELİĞİNDE FARKLI VE SAĞLIKLI ARA ÖĞÜNLER

1)FIRINDA YA DA TENCEREDE ELMA VE ARMUT TATLISI

‘Tatlısı’ kelimesini okuduğunuz anda aklınıza rafine şeker gelmesin sakın. Hatta elmanın ve armudun kendi öz şekerinden başka şeker bulundurmayan bu basit ve leziz tatlının yapımı da çok kolay! Elma ve armutları kabuklarından arındırın,  hilal ay şeklinde doğrayın, üzerlerine arzuya göre toz tarçın serpin. Daha sonra fırın tepsisine ya da tencereye dizerek parmak kalınlığında su ilavesiyle orta ateşte yumuşayana değin pişmeye bırakın. Dilerseniz ılıyınca, dilerseniz de buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra servise sunun. Afiyet olsun…

2)PEYNİR VE AVOKADO EZMELİ KRAKERLER

Diyet krakerlerin üzerine süreceğiniz krem peynir ve avokado ezmesiyle de hem pratik hem de leziz bir ara öğün oluşturmanız mümkün. Dilerseniz avokado ezmenizin içerisine lezzet artırmak adına limon suyu ve sarımsak ezmesi de ilave edebilirsiniz.

3)YULAFLI MEYVELİ PUDİNG

Çocukların da bayılarak tüketebileceği bir ara öğün alternatifi olan yulaflı meyveli puding tatlı krizine girdiğiniz günlerde de imdadınıza koşuyor olacak. 1 bardak süt ve 3 yemek kaşığı yulafı yulaf yumuşayana değin orta ateşte pişirmeye başlayın. Yulafın şişmesine yakın karışıma dilediğiniz meyvenin bir porsiyon kadarına denk düşen miktarını ilave edin ve ocağın altını kapatın (tercihen 1 yemek kaşığı kuru üzüm ya da 4 adet doğranmış kuru kayısı ya da 1 küçük boy kırmızı elma olabilir). En sonunda ise servis kasenize karışımı dökerek  toz tarçın ile de  süsledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz…

4)FINDIKLI VE NARLI YOĞURT

Fındıkları dövün ya da rondodan geçirin. Sonrasında bir küçük kase yoğurdun içerisine 1 silme yemek kaşığı dövülmüş fındık, arzuya göre toz tarçın ve 2 yemek kaşığı narı ekleyin, karıştırın ve afiyetle tüketin. Dilerseniz fındık yerine dövülmüş badem, nar yerine de daha farklı bir kuru ya da taze meyve alternatifi de kullanabilirsiniz.

5)HAVUÇLU MARUL SARMA

Marulların iç kısmına havuç rendesi, doğranmış dereotu ve yoğurt ile hazırladığınız karışımı yerleştirin, kalorisi çok düşük ama tok tutucu olan sebze zengini bir ara öğün alternatifi oluşturun. Afiyet olsun…

6)FISTIK EZMELİ MUZ SANDVİÇ (TABİİ YANINDA TARÇINLI/KAFEİNSİZ KAHVELİ SÜT İLE)

Canınız fazlasıyla tatlı çekiyorsa bu alternatifi de severek tüketebilirsiniz. Tabii yine tüketim miktarı konusuna dikkat ederek…  Öncelikle muzları halka halka doğradıktan sonra bir halka muzun üzerine biraz fıstık ezmesi sürün, diğer muz halkasıyla da üzerini kapatıp fıstık ezmeli muz sandviçlerinizi oluşturun. Sonrasında üzerlerine birer adet çiğ badem ya da dövülmüş badem serpin. Şeker içeriği sağlıklı kaynaktan geliyor olsa dahi yüksek olan bu ara öğünün sizi erkenden acıktırmaması ve kan şekerinizi daha güzel dengeleyebilmesi adına yanına mutlaka bir bardak tarçınlı ya da kafeinsiz kahveyle hazırlayacağınız sütü eklemeyi de unutmayın.

Hepimiz için güzellikler ve neşeyle dolu bir hafta olsun… Sağlıkla kalın…

 

 

Bu haber toplam 6269 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 341 Sayısı

Adres Kıbrıs 341 Sayısı