1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser: “Çevre yolu en büyük sıkıntımız”
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser: “Çevre yolu en büyük sıkıntımız”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser: “Çevre yolu en büyük sıkıntımız”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, belde için birçok yatırım yaptıklarını belirterek, yeni projeler üretmeye devam ettiklerini dile getirdi. Ataser, bölgenin en büyük sorununun çevre yolunun düzenlenememesi olduğunu vurguladı…

A+A-

Didem MENTEŞ

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, belde için birçok yatırım yaptıklarını belirterek, hem turizm amaçlı hem de bölge halkı için yeni projeler üretmeye devam ettiklerini açıkladı.

Alsancak bölgesinin daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Ataser, belediyenin sıkıntılarını, yapılan çalışmaları ve yeni projelerini YENİDÜZEN ile paylaştı.

Ataser, en büyük projeler arasında Özgürlük Milli Parkı geldiğini ve çalışmaların Kasım ayında tamamlanarak, halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

60 dönümlük sahil kenarının belediyeye kazandırıldığını aktaran Ataser, Escape Plajı’nın yanındaki plajın da halk plajına dönüştürülerek, su sporları, bisiklet yolu ve yürüyüş yoluyla, Özgürlük Milli Park projesiyle entegre edileceğini dile getirdi.

Belediyenin rutin hizmetleriyle tahsilatta artış sağladıklarını kaydeden Ataser, yardım heyetleriyle birlikte, belediyenin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği projelerin çoğunu bu yıl tamamlayacaklarını akatrdı.

Projesi ve bütçesi hazır olan Alsancak Çevre Yolu’nun yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Ataser, çevre yolundaki sorunların Hükümet tarafından çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Tahsilatımız % 91’e çıktı

2014 yılında göreve geldiği zaman belediyede 100 kişinin çalıştığını, tahsilatın da yüzde 51 olduğunu söyleyen Ataser, bu süreçte personel sayısının 120’ye çıktığını, tahsilatın da yüzde 91’e ulaştığını belirtti. Fırat Ataser, belediyede daha önce su, genel temizlik ve alt yapıda büyük sıkıntılar olduğunu, bu süreçte iyi bir çalışma yaparak bu sıkıntıları düzene koyduklarını aktardı. Bölgede alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, su sıkıntısının olmadığını, vatandaşların her gün su aldığını belirten Ataser, Alsancak’da 3 yıl içinde 22 kilometrelik asfalt döküldüğünü ve bölgenin temizlik konusunda yeni bir çevre kazandığını ifade etti.

YENİDÜZEN’e konuşan Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, bu yıl içerisinde birçok projenin hayata geçeceğini belirterek, en büyük projeler arasında Özgürlük Milli Parkı geldiğini söyledi

 

Projeler

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, şuanda ve ilerde hayata geçirilecek olan projelerle ilgili de bilgi verdi. Ataser, bölgenin en büyük sorunu olan oto park alanlarını hayata geçirdiklerini, basketbol sahasını, köy meydanın düzenlenmesini, Alsancak Belediye binasının tamiri, 6 dönümlük arazi içerisine rekreasyon projesinin hayata geçtiğini ifade etti.

Belediyenin alt kısmında Bandabuliya (Belediye Pazarı) yapım çalışmalarının devam ettiğini, yine belediye binası sınırları içerisinde 150 kişilik açık sinema yeri ve çok amaçlı kültür merkezinin kazandırılacağını aktardı. Bölgenin hızla geliştiğini belirten Ataser, 700 adet konut projesi olduğunu da söyledi.

Özgürlük Milli Parkı

En büyük projeler arasında Özgürlük Milli Park projesini Kasım ayı sonunda tamamen açmaya hazırlandıklarını dile getiren Ataser, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Doğa parkının 5 milyon TL’lik bir bütçeyle hayata geçirileceğini aktaran Ataser, TC Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ve belediyenin öz kaynaklarıyla yapılacağını aktardı. Milli Park içerisindeki yolun bordürlerden yapıldığını, oyun parklarını, kum havuzlarının ahşaptan oluştuğunu, yürüyüş ve bisiklet yolunun da parkta yer aldığını aktardı.

Ataser, Escape Plajı’nın yanındaki plajın halk plajına dönüştürülerek, su sporları, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapılarak, Özgürlük Milli Park projesiyle entegre edeceklerini aktardı

“60 dönüm sahil kenarını belediyeye kazandırdık”

Kervansaray’dan Alsancak’ın sınırlarına kadar 60 dönümlük bir sahil kenarının belediyeye kazandırıldığını ifade eden Başkan Ataser, Escape Plajı’nın yanındaki plajı belediyenin kullanımına alınarak halk plajı yapıldığını söyledi. 26 dönümlük bir yer olan bu sahil için 4 milyon TL’lik bir proje hazırlandığını aktaran Ataser, Şafak Nöbeti’nin yapılacağı bir amfi alan da yapıldığını kaydetti. Ataser, sahil alan su sporları, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu da yapılarak, yukarıdaki Özgürlük Milli Park projesine alt-üst geçit ile entegre ettiklerini dile getirdi. Plajın hazırlanmasıyla ilgili ihaleye çıkıldığını ve 27 Temmuz’da ihale zarflarının açılarak, müteahhidin belirleneceğini belirten Ataser, önümüzdeki sene yaz sezonunda plaj açılışının yapılacağını ifade etti. Bölgedeki anıtla ilgili de proje hazırladıklarını, Anıtlar Yüksek Kurulu kaleminden ve TC Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi yardımıyla, belediye üzerinden 15 Ağustos’ta ihaleye çıkılacağını aktaran Ataser, Çıkarma Plajı bölgesine toplamda 10 buçuk milyon TL bütçe ayrıldığını dile getirdi.

Köylerdeki yatırımlar

Alsancak Belediyesi’ne bağlı 4 tane köy bulunduğunu belirten Ataser, köylerde yapılan çalışmaları da aktardı. Yeşiltepe köyünün girişinden 500 metre yukarıya kadar alt yapıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, ışıklandırma ve düzenlemelerle ilgili de çalışmaların sürdüğünü söyleyen Ataser, Yeşiltepe’ye belediyenin öz kaynaklarıyla maliyeti 350 bin TL olan çocuk parkı, muhtarlık binası ve kültür merkezi yapılacağını ifade etti. İncesu köyünde ise asfalt çalışmalarının bittiğini kaydetti.

Ilgaz ve Karmi köylerine önümüzdeki haftalarda alt yapı çalışmalarının başlayacağını söyleyen Ataser, Karmi’de bulunan Eğitim Bakanlığı’na ait küçük bir binanın da İngiliz vatandaşların yararlanabileceği bir kütüphane yapılacağını aktardı.

Old Milos bölgesine giden yolun sağlamlaştırılması ve alt yapı çalışmalarının şu anda sürdüğünü aktaran Ataser, 2018 Haziran ayında ise söz konusu bölgeye 15 adet ahşaptan evler de yapılarak, tamamen sosyal tesis haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti

“Şelale projemiz var”

Malatya köyünde ise bulunan şelaleyle ilgili bir proje olduğunu, bu projeyi köyde yaşamakta olan bir İngiliz vatandaşın hayata geçireceğini aktaran Ataser, bu vatandaşın papaya bahçeleri olduğunu ve papaya turizmi yapmayı düşündüğünü belirtti. Ataser, Malatya köyünü eko köy yapmayı düşündüklerini dile getirdi.

Başkan Ataser, ayrıca Old Milos bölgesine giden yolun sağlamlaştırılması ve alt yapı çalışmaların şuanda sürdüğünü aktararak, 2018 Haziran ayında ise söz konusu bölgeye 15 adet ahşaptan evler de yapılarak, tamamen sosyal tesis haline getirmeyi hedeflediklerini aktardı.

Gemi müzesi yapılacak

Turizm amaçlı projeler de olduğunu ifade eden Ataser, “bir gemi getirerek batıracağız, dalgıçlar oraya inerek tanıtım yapacaklar. Bir de Ertuğrul Gazi Gemisi’ni getireceğiz ve açık hava müzesi olarak bir platform üzerinde Çıkarma Plajı’nda sergileyeceğiz. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bazı sivil toplum örgütleri ve askeri birliklerle bu projemizi de kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.  


“Festival dopdolu geçecek”

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Deniz Festivali’yle ilgili de bilgi veren Fırat Ataser, dopdolu bir festival yaşanacağını dile getirdi. 3- 6 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını söyleyen Ataser, festivale her yıl yenilikler katarak devam ettiklerini belirtti. Bu yıl modacı Abdullah Öztoprak’ı getirterek, Kıbrıs’a öz kültürü yansıtacak gösteriler, Çıkarma Plajı’nı ve Kraliçe Havuzlarının olduğu yerlerin canlandırılacağını ifade etti. Festivalde ESOS gibi yerli sanatçılar yanında Türkiye’den de Kıraç’ın konser vereceğini dile getirdi.


 

Projesi ve bütçesi hazır olan Alsancak Çevre Yolu’nun ise hem belediye hem de belde halkı için büyük sıkıntı olduğunu dile getiren Fırat Ataser, çevre yolundaki sorunun Hükümet tarafından çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı

 

“Hükümet, çevre yolu sıkıntısını çözebilir ama…”

Başkan Fırat Ataser, Alsancak Belediyesi’nin en büyük sıkıntısının çevre yolu olduğunu dile getirdi. Karaoğlanoğlu sınırından Alsancak sınırında biten çevre yolunda istenilen çalışmaların yapılamadığını aktaran Ataser, “Bölgedeki araziler meyilli olduğu için, yukardan gelen yağmur suyun derelere taşıyacak bir çalışmayı belediye yapamıyor. Alt yapı olarak en büyük sıkıntımızdır. Bu sıkıntı nedeniyle dağdan gelen su anayol üzerinde birikintilere neden oldu” dedi. Bölgenin hızla gelişmesi ve nüfusun artması nedeniyle çevre yolunun ulaşıma da olumsuz etki ettiğini aktaran Ataser, özellikle kış dönemlerinde sabah ve akşam saatlerinde yoğun bir trafiğe neden olduğuna dikkat çekti. İnsanların yürüyebileceği bir kaldırımın olmadığı, ışıklandırmanın da bulunmadığına değinen Ataser, belediye olarak çevre yoluyla ilgili proje yaparak Karayolları Dairesi’ne verdiklerini söyledi.

“Çevre yolu bütçesi 2011’de verildi ama…”

Ataser, şöyle konuştu: “Projemizde iki taraflı kaldırım, engelli parkuru, 2 metrelik bisiklet yolu, durak yerlerini oluşturduk. Yerel yönetim olduğumuz için nerelerde neye ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bisiklet yoluna TC Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi de 40 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldı ama biz bunu yapamıyoruz. Yollar bittikten sonra biz bisiklet yolunu kaldırım kenarında yapabiliriz. 2014 yılında çevre yolunun ihalesi yapıldı. TC yardım Heyeti’ni de belediyeler olarak ziyaret ettiğimizde, bu yolda sıkıntı yaşadığımızı söyledik. Projemizi gösterdik. Orada bize 2011 yılda çevre yolu için bütçesinin verildiğini söylendi. Buradaki sıkıntının Hükümetin yapması gerekenlerle giderilebileceği belirtildi. Su borularının çekilmesi, elektrik direklerinin kaydırılması, telefon alt yapısının ötelenip güzergahın açılması gibi. Hükümetin çözebileceği sorunlardır. Hatta ben Türkiye’ye bu konuda gittim ve aktardım. Mevcut Hükümete baskı yapmamız ve 2017 Mali Bütçesine çevre yoluyla ilgili bütçenin konulmasını sağlamamız söylendi. 2011’den bugüne kadar 6 hükümet geçti, hepsinin bu yolla ilgili yanlışı var. Küçük sorundur, kolay halledilebilir ama bugünlere kadar gelindi. Kasım 2016’da Ulaştırma Bakanlığı’na ziyarete bulunduk. Su birikintilerinin olduğu yerleri de fotoğraflayıp götürdük ve anlattık”

 

park.jpg
Özgürlük Milli Park Proje çalışmaları hız kesmiyor

pazar-yeri.jpg
Belediye Pazarı binasının çalışmaları da devam ediyor

Bu haber toplam 5503 defa okunmuştur