1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Alper Durur resmen YDÜ’de
Alper Durur resmen YDÜ’de

Alper Durur resmen YDÜ’de

TKBL ekiplerinden YDÜ’de adı uzun süredir takımla anılan Alper Durur resmi imzayı attı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) İlker Gözeneli’nin Teknik Sorumluluk görevine getirilmesinin ardından boşalan Baş Antrenörlük görevine Alper Durur getirildi. YENİDÜZEN’in 10 Haziran 2015 tarihinde “Gözeneli’nin yerine Durur” başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberde resmi imzalar dün atıldı.

Geçtiğimiz üç sezon boyunca Orduspor Kadın Basketbol Takımı’nı çalıştıran ve Orduspor’da Avrupa Kupalarına katılma başarısını gösteren Alper Durur ile 1+1 yıllık sözleşme imzalandı. Türkiye Genç Milli Takım Baş Antrenörlüğü görevini de yürüten Alper Durur, Ağustos ayında gerçekleştirilecek Avrupa Gençler Şampiyonasında da Baş Antrenör olarak görev yapacak.

Günsel: “Büyük başarılara ulaşacağımıza eminiz”
Gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulunan YDÜMütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Alper Durur gibi Türk kadın basketboluna yıllarca emek vermiş ve başarılı olmuş, tecrübeli bir antrenör ile çalışacaklarından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Günsel, “Alper Durur ligi çok yakından tanıyan, çok tecrübeli bir basketbol adamı. Halen Genç Milli Takım Antrenörlüğü gibi çok büyük sorumluluğu olan bir mevkide olması, bizim kendisine yönetim olarak çok fazla güven duymamızı sağlıyor. Hep birlikte koyduğumuz büyük hedeflere doğru yelken açacak ve yeni zaferlere ulaşacağız. Alper Durur ve ekibine başarılar dilerim" dedi.  Transfer çalışmalarını Alper Durur’un gözetiminde devam ettiklerini belirten Doç. Dr. İrfan S. Günsel, “Hocamızın oyun kurgusuna göre çok dikkatli ve titiz bir transfer dönemi geçiriyoruz, önümüzdeki sezonda çok büyük başarılar yaşayacağımıza inancımız tam” dedi.

Durur: “Yenilgiyi kabullenmeyen bir takım yaratarak, hedeflere ulaşacağız”
İmza töreninde konuşan Koç Alper Durur ise "Çok büyük bir camiaya geldim. Yakın Doğu ailesinin hem Türkiye hem de Kuzey Kıbrıs sporu için ne kadar önemli bir organizasyon olduğu taraflı tarafsız her kesim tarafından kabul görmüş durumda. Ben de bu çok değerli kuruma yakışır başarıları yaşatmak için var gücümle çalışacağım. Her iki tarafa da hayırlı olsun" dedi.  Alper Durur gerçekleşen ve gerçekleştirilecek transferlerle Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin iddialı takımlarından biri olacaklarını, göze hoş gelen, oyun disiplininden taviz vermeyen, yenilgiyi kabullenmeyen bir takım yaratarak, konulan hedeflere ulaşacaklarını da sözlerine ekledi.

YDÜ büyük ihtimalle iç saha maçlarını Türkiye’de oynayacak
Öte yandan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) büyük bir ihtimalle ev sahibi olduğu maçları bundan böyle Türkiye’de yapacak. Birçok yıldız oyuncuyu kadrosuna katarak bir anda dikkatleri üzerine çeken YDÜ takımı hakkında Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yönetim kurulunun ilerleyen günlerde toplanıp resmi bir açıklama yapacağı öğrenildi.

Akıncı’dan bu konuda destek bekleniyor
Siyasi bir hamle ile KKTC toprakları içerisinde maç yapması engellenecek olan YDÜ takımının ise bu durum karşısında eli kolu bağlı görünüyor. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgiye göre ise YDÜ cephesi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan bu konuda destek isteyerek “Güven yaratıcı önlemler” kapsamında önceliğin YDÜ’nün maçlarını KKTC’de oynanması adım atmasını bekliyor. Yaklaşık iki sezondur Türkiye Ligi’nde mücadele eden YDÜ takımı hakkında Süper Lig’e çıktıktan sonra böyle bir karar üretilmesi ise can sıkıcı bir karar olarak nitelendiriliyor.

Daha önce böyle bir konunun geçmemesi ve ligin başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen maçlarını nerede oynayacağının belli olmamasından rahatsız olan YDÜ takımı, olası bir kararın ardından maçlarını Türkiye’nin neresinde oynayacağına karar verecek.

Bu haber toplam 1858 defa okunmuştur