1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Alo Kaçak Hattı" devrede
Alo Kaçak Hattı devrede

"Alo Kaçak Hattı" devrede

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, kaçak müteahhitlik ve kaçak inşaatlar için ALO 170 ihbar hattının devreye girdiğini açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, kaçak müteahhitlik ve kaçak inşaatlar için ALO 170  ihbar hattının devreye girdiğini açıkladı. Gürcafer, "Yasaya göre  kayıtsız müteahhitlik yapanlara 5 yıla kadar hapislik cezası ve asgari ücretin 20 katına kadar para cezası verilebilecektir" dedi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ın Kuzeyi’nde  sayıları gün geçtikçe artan hem müteahhitleri hem de konut satın alan kişileri huzursuz eden kaçak inşaatlar, kaçak işçiler ve kaçak müteahhitlerle ilgili önlem almaya devam ettiklerini kaydetti.

Kaçağın yaratıldığı mağduriyetten vatandaşın korunması amacıyla geçen haftadan itibaren “Alo 170” hattının devreye girdiğini bildiren Gürcafer, şunları kaydetti:

“Kaçak inşaatları, kaçak işçiyi  ve kaçak müteahhitliği önlemek için devreye giren ALO 170 ihbar hattı ile kaçak müteahhitler ve inşaatlar tespit edilecek ve tespit edildikten sonra  ilgili yasa kapsamında uygulanması gereken cezai yaptırımlar uygulanacaktır.  Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği, bu konuda belediyelere, kaymakamlıklara ve inşaat encümenine bildirilen inşaatları takip ve gözetim altında tutacaktır. Yasaya göre  kayıtsız müteahhitlik yapanlara 5 yıla kadar hapislik cezası ve asgari ücretin 20 katına kadar para cezası verilebilecektir. Ayrıca dava sonuçlanana kadar da yapılmakta olan inşaatlar durdurulabilecektir.”

(tak)

Bu haber toplam 2545 defa okunmuştur