1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 6 uçuşla toplam 840 yolcu Avrupa’ya taşınacak
6 uçuşla toplam 840 yolcu Avrupa’ya taşınacak

6 uçuşla toplam 840 yolcu Avrupa’ya taşınacak

Salamis Hotel, Port View ve Oscar Park Hotel’de konaklayan turist kafileleri ülkelerine dönüyor.Başbakan "An itibarı ile 500’e yakın Alman Vatandaşı ülkelerine doğru yola çıkmıştır" dedi. 11.45 itibarıyla 3 uçak kalkış yaptı, son uçak bu akşam 23.00'te...

A+A-

Mağusa Bölgesi’ndeki Salamis Bay Conti Resort Hotel, Port View ve Oscar Park Hotel’de konaklayan turist kafileleri ülkelerine dönüyor.

İlk corona virus vakasının görüldüğü Alman turist kadın ile corona virüs bulaşan eşinin tedavilerinin tamamlanmasının ardından bugün sağlıklı olarak ülkelerine dönüyor.

Bunun yanında Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlemiş olduğu karantina standartlarına uygun olarak gözetim altında tutulan turist kafileleri de, karantina sürelerinin dolmalarının ardından ülkelerine dönüyor.

Başbakan Ersin Tatar  "An itibarı ile 500’e yakın Alman Vatandaşı ülkelerine doğru yola çıkmıştır" açıklamasında bulundu, Almanların gün boyunca ülkeden çıkış yapacağına işaret etti

COVID19 Salgını nedeni ile 14 gündür gözlem altından tuttuğumuz Alman Misafirlerimizi, ülkelerine sağ salim göndermeye başlamış bulunuyoruz. Şu an ikinci uçağımız da havalanmıştır. Böylelikle an itibarı ile 500’e yakın Alman Vatandaşı ülkelerine doğru yola çıkmıştır. Transferler gün boyunca devam edecektir. Garantina süresi boyunca misafirlerimizle ilgilenen başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm görevli vatandaşlarımıza da halkım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

y1-118.jpg

y2-102.jpg

 

s1-160.jpg

Turist kafilesini taşıyan otobüs şoförlerinden Salahi Debreli gerekli sağlık önlemlerinin alınarak turistlerin sabahın ilk saatlerinden  itibaren havaalanına götürmek üzere topladıklarını ifade etti.

y3-066.jpg

Turist kafileleri sabahın erken saatlerinden itibaren otellerinden çıkış yaparak otobüslerle sıkı tedbirler içinde Ercan Havaalanı’na götürüldü.

y2-103.jpg

y1-119.jpg

6 uçuşla toplam 840 yolcu Avrupa’ya taşınacak

Bu sabah saat 06:00’da 3’ü çocuk 104 Alman vatandaşını taşıyan uçak Almanya’nın Dresden şehrine inmek üzere Ercan Havaalanı’ndan  ayrıldı.
Gün içerisinde  4 uçak daha kalkacak ve bu uçaklarla 684 Alman ve İsveç vatandaşı yolcu taşınacak.
Yarın sabah  Ercan’dan ayrılacak uçakla ise 52 Fransız vatandaşı Antalya üzerinden Marsilya’ya  götürülecek.

Atakan: Yeniden görüşmek üzere

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “karantina süreci dolan ve yapılan tetkikler sonucu sağlık açısından bir sorunu bulunmayan Alman ve İsveç’li misafirlerimiz bugün itibariyle düzenlenen ve düzenlenmekte olan tahliye seferleri ile ülkemizden ayrılmaya başladılar. Bu sıkıntılı süreç geride kaldığında, daha iyi dünya koşullarında yeniden görüşmek üzere..”dedi.


Başbakan Ersin Tatar, “ Covid-19 virüsü dolayısı ile ülkede kalan toplam 849 turistin Almanya, Fransa ve İsveç’e gönderilmeye başlandığını” belirtti.

“Bu turistlerin 30 tanesinin yapılan testler sonucu Covid -19 virüsü taşıdıklarının saptanması dolayısıyla karantinaya alındığını” ifade eden Başbakan Tatar, “ Bunların dışında kalan turistler ülkelerine yarın sabah itibarıyla dönmüş olacaklar. Bu sürecin başarı ile tamamlanmasını sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

'Karantinada olan 30 turist dışındakiler ülkelerine geri dönüyor'

Başbakan Ersin Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

“ Bütün Dünya ile birlikte bizler de corona virüsü dolayısı ile zor bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçten ne yazık ki pek çok ülke gibi bizim ülkemiz ve turizmimiz de olumsuz yönde etkilenmiştir.

Maalesef ülkemize gelen turistlerin bir bölümü olayın patlak vermesi ile burada kalmış ve bunlardan 30’u Covid-19 virüsü taşıdıklarının saptanması nedeniyle karantinaya alınmış ve gereken tedavilerine başlanmıştır.

Hükümetimiz bir taraftan toplum sağlığını korumak için gereken bütün tedbirleri alırken, diğer bir yandan da ülkemizde bulunan turistlerin geri dönmeleri için gereken çalışmaları yapmış ve bu gün itibarı ile de turistleri ülkelerine göndermeye başlamıştır.

Şöyle ki; Bu sabah Alman ve Polonyalı turistlerden oluşan 457 kişilik turist grubu 3 uçakla Almanya’ya gönderilmiş bulunuyor.

Bu gece yarısı ise biri İsveç’e 160, diğeri de Almanya’ya 180 olmak üzere iki uçakla toplamda 340 kişilik bir grup daha ülkemizden ayrılmış olacaktır.

Yarın sabah ise Fransa’ya hareket edecek uçakla 52 kişinin daha ülkemizden ayrılması ile toplam 849 turist ülkelerine gönderilmiş olacaktır.

Bu arada, KKTC Başbakanı olarak öncelikle bu turistlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum.

Bizler turistlerimizi ailelerine ve sevdiklerine sağ salim ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ayrıca, söz konusu turistlerin ülkemizde kaldıkları süre içinde konaklamaları konusunda gereken bütün fedakarlığı yapan söz konusu turistlerin büyük bir kısmının yükünü çeken Salamis Bay Conti Otel ile diğer tüm otellerimizin yetkililerine, çalışanlarına ve tüm  sağlık görevlilerine, ulaşım sağlayanlara, havaalanı görevlilerine, polisimize, sivil savunma ve Kızılay teşkilatlarımıza, KITOB, KITSAB ile ilgili acentelerimize, ilgili belediyelerimize, bakanlarınıza, bürokratlarımıza, kamu ve özelde çalışanlarla diğer katkı koyan herkese teşekkür ederim.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turist sağlığına verdiği önem ve sunduğu sağlık ve diğer hizmetler ile güvenilir bir turizm destinasyonu olduğunu bu vesileyle bütün Dünya’ya göstermiştir.

Ülkemiz turizmi inanıyorum ki bu olaydan alnının akıyla çıkacak ve bundan sonra da çok daha fazla ülkeden turistler tarafından tercih edilecektir.

Öte yandan özelde turizmimizin güçlenerek bu olayları atlatması genelde ise ülke ekonomimizin ayağa kaldırılması için hükümetimizin gereken adımları atacağından da kimsenin kuşkusu olmasın.”

 

 

Bu haber toplam 8161 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler