1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Allah komşularımıza akıl izan versin’
‘Allah komşularımıza akıl izan versin’

‘Allah komşularımıza akıl izan versin’

Cumhurbaşkanı Eroğlu Kıbrıs konusunda açıklama yaptı, Türkiye’nin ‘ateş çemberi’ içerisinde olduğunu söyledi

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıslı Rumların gücü ve refahı paylaşmak niyeti olmadığını kaydederek, “Kıbrıs Cumhuriyeti maalesef dünyanın tanıdığı bir devlet oldu.

"Rumlar ortaklık devletini işgal etti ve hem suçlu, hem de güçlü pozisyonda uluslararası arenada oyun oynamaya devam ediyorlar” dedi.

Müzakere masasında iyi niyetle ve anlaşma olsun diye uğraş verenin Türk tarafı olduğunu kaydeden Eroğlu, masadan kaçmaya çalışanın ve ortaya çıkan anlaşmaları reddedenin Kıbrıs Rum tarafı olduğunu belirtti.

Eroğlu, “Yine bizi ve Türkiye’yi suçlamaya çalışıyorlar. Elbette, Akdeniz’de Türk silahlı kuvvetlerine, deniz kuvvetlerine bağlı gemiler dolaşacak, elbette biz de sismik araştırma hakkına sahibiz. Bu bölgede deniz altı zenginliklerine biz de ortağız” dedi.

“Kıbrıs Türk halkını bir 40 yıl daha müzakere masasında tutamayacakları bir gerçektir”

Avrupa Birliği’nin ve Birleşmiş Milletlerin, Kıbrıslı Rumların bu tavrından bazı şeyler çıkarabileceğini, gerçekleri görebileceğini düşündüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Mümkün mü değil mi bilmiyorum ama neticede Kıbrıs Türk halkını bir 40 yıl daha müzakere masasında tutamayacakları bir gerçektir” dedi.

Konuşmasında “insanların kaderlerini coğrafyaların belirlediği” sözüne de atıfta bulunan Eroğlu şunları kaydetti:
“Türkiye ateş çemberi içinde, inşallah bu sıkıntılar kısa zamanda geçer, bölge sükûnete kavuşur. Allah da bizim komşularımıza akıl izan verir. Bunu derken şunu kastediyorum, Rum tarafının anlaşma niyetleri varsa oturur konuşur, anlaşırız ama anlaşma niyetleri yoksa bunu bütün dünyaya açıkça ifade etsinler. Çünkü Rumların gücü ve refahı paylaşma niyeti yoktur. Kıbrıs Cumhuriyeti maalesef dünyanın tanıdığı bir devlet oldu. Ortaklık devletini işgal ettiler, hem suçlu, hem de güçlü pozisyonda uluslararası arenada oyun oynamaya devam ediyorlar.” (tak)

Bu haber toplam 1748 defa okunmuştur