1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘ALKOLLÜ, EHLİYETSİZ VE KAÇAK’
‘ALKOLLÜ, EHLİYETSİZ VE KAÇAK’

‘ALKOLLÜ, EHLİYETSİZ VE KAÇAK’

2 ölümlü kaza yargıda / 2 kişinin ölümüne neden olan şahıs: ‘ALKOLLÜ, EHLİYETSİZ VE KAÇAK’

A+A-

Girne-Alsancak anayolunda 2018’in ilk dakikalarında, yolu karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalıştıkları esnada araç çarpması sonucu yaşamlarını kaybeden Aziz Türksever ve June Knight’ın ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan A.D, dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi.

 

Girne-Alsancak anayolunda 2018’in ilk dakikalarında, yolu karşıdan karşıya yaya olarak geçmeye çalıştıkları esnada araç çarpması sonucu yaşamlarını kaybeden Aziz Türksever ve June Knight’ın ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan A.D, dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi. “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmak” başta olmak üzere 12 davadan itham edilen A.D, tüm davalarını kabul etti.

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer huzurunda görüşülen davada, Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.

Polisin yaptığı araştırmada, sanık A.D'nin ehliyetsiz olduğu, kullanımındaki aracın ise başka bir şahsa ait olduğu ve aracın evraklarının olmadığına vurgu yapan Savcı Egemen Metay, şahsın 15 Ocak 2017’den bu yana ülkede kaçak yaşadığına dikkati çekti.

Metay,  Girne – Güzelyurt anayolunun 8-9 kilometreleri arasında yönetimindeki DZ 512 plakalı aracıyla Alsancak istikametinden Girne istikametine doğru seyreden 32 yaşındaki A.D'nin, Merit Hotel kavşağına yaklaştığı sırada, yolun güneyinden kuzeyine doğru yaya olarak geçmeye çalışan iki kişiye aracıyla çarptığını anımsattı.

Aziz Türksever ve June Knight’ın kaza yerinde aldığı yaralara dayanamayarak yaşamlarını kaybettiğine dikkati çeken Metay, Türksever’in 329, Knight’ın ise 297 promil alkollü olduklarının otopsi raporunda çıktığını söyledi.

Polisin yaptığı araştırmada, sanık A.D'nin ehliyetsiz olduğu, kullanımındaki aracın ise başka bir şahsa ait olduğu ve aracın ehliyetsiz olduğuna vurgu yapan Metay, şahsın 15 Ocak 2017 yılından bu yana ülkede kaçak yaşadığına dikkati çekti.

Mahkeme başkanı Aksun, kaza görüntülerinin izlenmesi ve savunma avukatının müdafaa yapması için davayı ileriki bir tarihe erteleyerek oturumu kapattı. 

Bu haber toplam 2499 defa okunmuştur
İlgili Haberler