1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Alkışlar arasında son veda…
Alkışlar arasında son veda…

Alkışlar arasında son veda…

Kıbrıslı Türk eğitimci, araştırmacı Çağla Konuloğlu dün sevenleri tarafından son yolcuğuna uğurlandı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Kıbrıslı Türk eğitimci, araştırmacı Çağla Konuloğlu dün sevenleri tarafından son yolcuğuna uğurlandı. Bir süre kanser tedavisinin yanı sıra kalp rahatsızlığı nedeniyle Ankara’da tedavi gören Çağla Konuloğlu, 29 Ağustos günü hayatını kaybetmişti. Eğitim ve edebiyat yaşamı yanı sıra, sol mücadele içerisinde de yer alan Çağla Konuloğlu dün çok sayıda sevenlerinin gözyaşları ve alkışları arasında toprağa verildi.

Ailesi, öğrencileri ve sevenleri akın etti
Dün  Girne Nurettin Ersin Ğaşa Cami’de kılınan öğle namazının ardından gerçekleştirilen cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı.
Çevresi tarafından çok sevilen mücadele insanı çağla Öğretmenin cenaze törenine, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bakanlar, CTP, TDP ve UBP’li milletvekilleri, Başsavcı Aşkan İlgen, çok sayıda siyasi parti temsilcileri, iş adamları, sendikalar ve sivil toplum örgüt üyeleri yanında ailesi, dostları, öğrencileri ve sevenleri katıldı.

Alkışlarla uğurlandı
Aileye başsağlığı dileğinde bulunması için çok sayıda insan cenaze törenine katıldı. Konuloğlu’nun eşi ve kızları gelen taziyeleri büyük sükünetle kabul ederken, ara gözyaşlarını tutamadı. Özellikle kızlarının birbirlerine ve yakınlarına sarılarak gözyaşlarına boğulduğu görülürken, eşi Önder Ali Konuloğlu’da ayakta güçlükle durmaya çalışırken gözyaşlarını tutamadı. Birçok yakınının da gözyaşlarına boğulduğu cenaze töreni, Çağla Konuloğlu’nun tabutun alkışlar arasında omuzlarda taşınarak Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verilmesiyle son buldu.

Bu haber toplam 3110 defa okunmuştur