1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ali Nihat halen YUVA ARIYOR
Ali Nihat halen YUVA ARIYOR

Ali Nihat halen YUVA ARIYOR

Doğumundan sonra terk edilen ve dört aydır bakımı hastanedeki hemşirelerin tarafından yapılan Ali Nihat bebek, bir yandan sağlık sorunlarıyla boğuşuyor, diğer yandan da kendisine sahip çıkacak bir aile bekliyor.

A+A-

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı: “Gözlerinde sorun olduğu ortaya çıktı”

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt: “Değerlendirilmede 3 aile var”

Fehime ALASYA

Lefkoşa’da özel bir hastanede dünyaya geldikten sonra ailesi tarafından terk edilen, yaşadığı sağlık problemi nedeniyle Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yaşama tutunan 4 aylık bebek Ali Nihat’ın sağlık durumunda ortaya çıkan olumsuz gelişmelere karşın, onu sahiplenecek yuva arayışları hala sürüyor…

Doğumundan sonra ailesi tarafından terk edilen ve hastanedeki çalışanlar tarafından bakımı üstlenilen 4 aylık Ali Nihat bebeğin gözlerinde ‘görme kaybı’ olduğu öğrenilirken, buna karşın üç aile, küçük bebeğe yuva olabilir mi arayışıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Tarafından değerlendiriliyor. 

Bebeğin sağlık durumundaki gelişmeleri YENİDÜZEN’e aktaran Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Ali Nihat bebeğin gözlerinde görme kaybı tespit edildiğini ifade ederken, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ise bebeğin koruyucu aileye verilmesiyle ilgili ‘değerlendirme aşamasında’ olan üç ailenin bulunduğunu belitti.

 

Dr. Bülent Dizdarlı “Gözlerinde sorun olduğu ortaya çıktı”

Bebeğin sağlık durumuyla ilgili yeni gelişmeleri YENİDÜZEN’e aktaran Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Ali Nihat bebeğin gözlerinde görme kaybı tespit edildiğini ifade etti. Bebeğin gözlerindeki sorunla ilgili kontrollerin sürdüğünü belirten Dizdarlı, henüz bebeğin hastaneden alınmadığını kaydetti.

Dizdarlı, YENİDÜZEN’e yaptığı kısa açıklamada “Sağlık durumundaki gelişmede gözlerinde görme kaybıyla ilgili sorun olduğu ortaya çıktı. Kısmen mi yoksa tamamen mi görmüyor çözmeye çalışıyoruz, yapılan araştırmalar sürüyor. Henüz bebek hastaneden alınmadı.” ifadelerine yer verdi.   

 

Aydan Başkurt “Değerlendirilmede 3 aile var”

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ise bebeğin sağlık durumunun hala netlik kazanmadığını, buna rağmen koruyucu aileye verilmesiyle ilgili girişimlerinin sürdüğünü kaydetti.

Başkurt, Ali Nihat bebeğin koruyucu aileye verilmesiyle ilgili değerlendirme aşamasında oldukları üç ailenin bulunduğunu belitti.

Başkurt, şöyle devam etti; “2-3 Ailemiz var ama istekli olan aileler bakımı yönünden tereddüt duyuyor. Çocuğun sağlık durumundan dolayı bu süreç uzuyor.

Tıbbi olarak çocuğun durumu ve gelişimiyle ilgili net bir bilgi olmadığı için bu süreç daha ağır ilerliyor. Aileler de sağlık sorunundan dolayı hassas.

Doktorlar da çok net bir bilgi veremiyor. Sağlık durumuyla ilgili net konuşabilmek için bebeğin belli bir aya erişebilmesi gerekiyor.

Değerlendirilmede 3 aile var, önümüzdeki günlerde durum belirlenebilir fakat bebeğin sağlık durumuna ilişkin neler yaşanır bilemiyoruz. Biz yine de çalışmalara devam ediyoruz.”

 

Neler yaşanmıştı?

Özel bir hastanede dünyaya gelen ve doğumdan sonra kalbi duran bebek, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, burada hayata geri dönmüştü. Şu anda dört aylık olan bebeğe hemşireler tarafından “Ali Nihat” ismi verilirken, bakımı da hemşireler tarafından yapılmaya devam ediliyor.

Yoğun bakım ünitesindeki tedavisi bitmesine rağmen kendisine sahip çıkacak ailesi bulunmayan bebek için Sosyal Hizmetler Dairesi devreye girdiğini açıklarken, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, bebeğin artık hastanede kalmaması gerektiğini belirtmişti.


yeniduzen-satin-aliniz-559.jpg

Bu haber toplam 2042 defa okunmuştur