1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ali Fevzi Yeşilada'yı kaybettik
Ali Fevzi Yeşiladayı kaybettik

Ali Fevzi Yeşilada'yı kaybettik

Ali Fevzi Yeşilada için bugün saat 10:00’de Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde tören düzenlenecek. Törenin ardından ise Lefkoşa İsmail Safa Cami’de kılınacak öğle namazı ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

A+A-

 

Ülkenin tanmış hukukçularından, emekli savcı, Avukat Ali Fevzi Yeşilada dün geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşında hayatını kaybetti

Didem MENTEŞ

Ülkenin tanmış hukukçularından, emekli savcı, Avukat Ali Fevzi Yeşilada hayatını kaybetti. Yeşilada, dün saat 17:00 raddelerinde Gönyeli’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşında yaşamını yitirdi. Evinde aniden rahatsızlanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı sırada yaşamını yitiren Yeşilada’nın ölümü hukuk dünyası başta olmak üzere ülkede büyük üzüntüyle karşılandı.

Ali Fevzi Yeşilada için bugün saat 10:00’de Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde bir tören düzenlenecek. Törenin ardından ise Lefkoşa İsmail Safa Cami’de kılınacak öğle namazı ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bu arada Ali Fevzi Yeşilada, başarılı hukukçuluğu yanı sıra bir dönem siyasette de kendini göstermişti. 1970’li yılların sonlarına doğru Cumhuriyetçi Türk Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yapan Ali Fevzi Yeşilada, 1981 yılı Milletvekili Genel Seçimleri’nde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden Mağusa Milletvekili adayı olmuştu.

Bedevi: “Değerli bir hukukçu, babacan bir kişilikti”
Avukat Ali Fevzi Yeşilada’nın ani ölümü hukuk dünyasını da derinden sarstı. Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, ülkenin çok değerli bir hukuk adamını yitirdiğini belirterek, emekli savcı olan meslektaşının sevilen ve sayılan bir kişilik olduğunu dile getirdi. Yeşilada’nın çok iyi bir insan, hoşgörülü, tatlı ve sevecen bir kişilik olduğunu söyleyen Bedevi, dolu dolu koyu sohbetler yapan ‘babacan’ bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti. Yeşilada’nın ölümünün büyük üzüntüyle karşıladıklarını aktaran Av. Bedevi, avukat olan eşi ve oğlu başta olmak üzere tüm ailesine ve hukuk camiasına başsağlığı diledi. Bedevi, bugün saat 10:00’da Barolar Birliği olarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde tören düzenleneceğini dile getirdi.

İzveren: “Değerli bir abimizi yitirdik”
Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Avukat Arzu İzveren de meslektaşları Ali Fevzi Yeşilada’nın ani ölümünü üzüntüyle öğrenmiş bulunduklarını belirtti. “Değerli bir abimizi ve hukuk insanını kaybettik” diyen İzveren, başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine ve hukuk camiasına başsağlığı diledi.

Bu haber toplam 2926 defa okunmuştur