1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ali Fevzi Yeşilada’ya son veda…
Ali Fevzi Yeşilada’ya son veda…

Ali Fevzi Yeşilada’ya son veda…

Ülkenin tanmış hukukçularından, emekli savcı, Avukat Ali Fevzi Yeşilada dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Gönyeli’deki evinde 24 Ağustos günü geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşında yaşamını yitiren Yeşilada için dün ilk önce Lefkoşa Kaza

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkenin tanmış hukukçularından, emekli savcı, Avukat Ali Fevzi Yeşilada dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.Gönyeli’deki evinde 24 Ağustos günü geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşında yaşamını yitiren Yeşilada için dün ilk önce uzun yıllarını verdiği Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde tören düzenlendi. Törende güçlükle ayakta duran Yeşilada’nın eşi Müzeyyen Yeşilada ve oğulları, taziyeleri kabul etti. Törende kısa bir konuşma yapan oğlu Yasa Yeşilada ve eşi Müzeyyen Yeşilada herkesi gözyaşlarına boğdu.
Oğlu Yasa Yeşilada: “Bizleri dürüstlük, adalet ve sevgiyle terbiye eden bu adam, hukuk adamı Ali Fevzi Yeşilada, yoldaşım, sırdaşım babam seni çok özledim…” dedi.
Oğlunun ardından 45 yıllık hayata arkadaşı Müzeyyen Yeşilada da son kez eşinin tabutuna sarıldı
ve “45 sene bir yastığa baş koyduk. 45 sene üzüldük, güldük ağladık. Hep dürüst oldu, haktan ve hukuktan yana oldu. Çocuklarını da böyle büyüttü” diyerek herkesi ağlattı.

Cenaze törenine sevenleriyle doldu
Mahkeme önündeki törene Başbakan Ömer Kalyoncu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, yargıçlar, savcılar ve hukukçular katıldı. Ali Fevzi Yeşilada için daha sonra Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene 2. Cumhurbaşkanı ve CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasiler, sivil toplum örgütleri, hukuk camiası ve sevenleri katıldı.
Cami avlusunun tıka basa dolduğu cenaze töreni, kılınan öğle namazının ardından, Yeşilada’nın naşının Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilmesiyle son buldu.

Bedevi: “Hayata bakış açısı, felsefesi, inançları, karakteriyle omurgalı duruşu vardı”
Mahkemeler önündeki ilk konuşmayı yapan Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, çok sevilen ve sayılan bir kişi olan Yeşilada’nın sohbetinden çok keyif alınan, zekasından ve şakalarından çok etkilenilen bir kişi olduğunu söyledi. Çok değişik ve kendine has bir karaktere sahip, çok değerli bir hukukçuyu kaybettiklerini kaydeden Bedevi şunları ifade etti:
“Hiçbir zaman kendisinden yaşça küçük olanlara da avukatlıkla ilgili gidip bir şey sormaya çekinmeyen bir abimizdi. Sohbetleri, hayata bakış açısı, felsefesi, inançları, karakter sahibi oluşu, omurgalı duruşu her zaman beni ve camiadaki birçok arkadaşımızı da çok etkilemiştir. Kendisini ani bir şekilde yitirdik, herkes şok oldu. Hepimiz çok üzgünüz. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun.”

Özyiğit: “Ofisinde son kez kahvemizi içemedik”
Bedevi’nin ardından Ali Fevzi Yeşilada’nın yakın dostu Avukat Özkul Özyiğit konuşma yaptı. ‘Hepimizin başı sağ olsun” diyerek sözlerine başlayan Özyiğit, çok üzgün olduklarını ve söylenecek söz bulmanın zor olduğunu söyledi.
Özyiğit, duygularını şöyle ifade etti:
“Ali Fevzi, insandı… Ali Fevzi büyük insandı, hümanistti… Sevgi dolu büyüğünü küçüğünü sevip sayan, örnek bir insan ve meslektaşımızdı. Ali Fevzi saygıda kusur etmeyen, sevgide kusur işlemeyen, ailesine ve çocuklarına fevkalade düşkün bir insandı. Tam sevineceği zamanlar, yaşayacağı zamanlarda aramızdan ayrılması, Tanrının onu kendi katına çağırması hepimizde çok derin yaralar açtı, ailesini büyük kederler içine koydu. Fransa’ya giderken bir kahve içtik ve yeni ofisinden sevinçle bahsetti. Birkaç ay ayrı kalacağım, torunlarımla olacağım, geldiğimde tekrara kahve içeriz dedi ama nasip olmadı. Ona yanarım, ona kahrolurum ama ancak yapacak hiçbir şey yok. Nur içinde yatsın.”

Oğlu: “Baba seni çok özledim”
Özyiğit’in ardından yurt dışında yaşayan oğlu Yasa Yeşilada, babasının tabutu başına gelerek gözyaşı döktü. Oğul Yeşilada babasını son yolculuğuna uğurlarken yaptığı konuşmada, törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Yasa Yeşilada şunları söyledi: “Acımı ve kaybımız büyüktür, hepimizin başı sağ olsun. Bizleri dürüstlük, adalet ve sevgiyle terbiye eden bu adam, hukuk adamı Ali Fevzi Yeşilada, babam… Sırdaşım, dert ortağım akıl hocam, yoldaşım Ali Fevzi Yeşilada; ‘bak herkes burada, eşin, çocukların bütün sevenlerin burada… Baba seni çok özledim…”

45 yıllık hayat arkadaşı: “Hep dürüst oldu, haktan ve hukuktan yana oldu”
Yasa Yeşilada’nın ardından hayat arkadaşını kaybetmenin büyük acısını yaşayan ve ayakta durmakta güçlük çeken eşi Müzeyyen Yeşilada, oğlu Emek Yeşilada’nın desteğiyle eşinin tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Müzeyyen Yeşilada ise 45 yıllık hayat arkadaşının ardından şunları söyledi:
“Ben onun zekasına, o benim güzelliğime hayrandı. Güzellikle zekayı birleştirirsek harikalar yaratırız dedi bana. 45 sene bir yastığa baş koyduk. 45 sene üzüldük, güldük ağladık… Çok büyük vurgunlar yedik ama ayakta kalabildik. Ama o dayanamadı, benim kadar güçlü olamadı. Çocuklarımızla beraber ayaktayız. Hep dürüst oldu, haktan ve hukuktan yana oldu. Hiç kimseyi aldatmadı, kimsenin bir kuruşunu yemedi, kimsenin bir kuruşluk hakkı ona geçmedi. Ondan onlara geçti, kimsenin ona geçmedi. Hep doğru yolda oldu, çocuklarını da öyle büyüttü. Haktan, doğrudan yana ayrılmadık. O bizim babamız, başımızdı, o bizim akıl hocamızdı. Biz her şeyi ona sorardık şimdi ne yapacağız…”

Bu haber toplam 4582 defa okunmuştur