1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Algım’dan çok özel sergi
Algım’dan çok özel sergi

Algım’dan çok özel sergi

Algım Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin yaptığı eserlerden oluşan “3. Algım Görsel Sanatlar Sergisi” açıldı

A+A-

 

Algım Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerin yaptığı eserlerden oluşan “3. Algım Görsel Sanatlar Sergisi” Telsim’in de katkılarıyla İsmet Vehit Güney sergi salonunda açıldı. Açılışı Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar gerçekleştirdi. Açılışta, 3 Aralık Dünya Engelliler gününün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılırken, özel gereksinimli bireylere şans verildiğinde neleri yapabilecekleri bir kez daha vurgulandı.

a1-036.jpg

Açılışının ardından eserleri tek tek gezerek inceleyen katılımcılar çalışmalara büyük ilgi gösterdi. Algım Özel Eğitim Merkezi Müdürü Evren Karademir “Ahşap Dünyası”, temalı sergideki ürünlerin ahşap boya tekniği kullanılarak özel gereksinimli öğrencilerimizin hayal dünyaları ve el becerilerinin gelişimlerinin sağlanması ve kendi yarattıkları sanat çalışmaları ile özgüven kazanmaları amaç edinildiğini belirtti.

Bu haber toplam 2645 defa okunmuştur
Etiketler : , ,