1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ALES karmaşası
ALES karmaşası

ALES karmaşası

TC Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kuzey Kıbrıs’ta yılda iki kez yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nı bire indirgemeyi düşünüyor

A+A-

Ayşe GÜLER

TC Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM),  Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES) Kuzey Kıbrıs ayağında değişikliğe gitmeyi düşünüyor.

Henüz netlik kazanmayan karara göre ÖSYM,  ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki kez yapılan ALES sınavını bir kez yapmayı istiyor.
Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Hüseyin Fırıncıoğluları, ALES sınavlarının Kuzey Kıbrıs’ta ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda 2 kez yapıldığını, ÖSYM’nin sonbaharda yapılan sınavı kaldırmak istediğini belirtti ancak bu durumun henüz netlik kazanmadığını aktardı.

Fırıncıoğluları, sınava katılan öğrenci sayısının az olması nedeniyle bu kararın düşünüldüğünü söyleyerek, ÖSYM’nin dış merkezlerde sınavın masraflı olduğu düşüncesinin bulunduğunu kaydetti.

Ülkede hem ilkbaharda hem de sonbaharda yapılan sınavlara 400’şer öğrencinin katıldığını dile getiren Fırıncıoğulları, ÖSYM ile temasa geçeceklerini, gerekirse sınava giren öğrenci sayıları ile ilgili dilekçe yazacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 7583 defa okunmuştur