1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "Albayrak’ Art 60 Yıl-2016” kitabı yayımlandı
"Albayrak’ Art 60 Yıl-2016” kitabı yayımlandı

"Albayrak’ Art 60 Yıl-2016” kitabı yayımlandı

Çok yönlü sanatçı kimliğiyle de tanınan, milletvekili Dr. Arif Albayrak’ın 60 yıllık yaşamındaki sanatsal üretimlerini konu alan “Albayrak’ Art 60 Yıl-2016” adını verdiği kitabı yayımlandı.

A+A-

Çok yönlü sanatçı kimliğiyle de tanınan, milletvekili Dr. Arif Albayrak’ın 60 yıllık yaşamındaki sanatsal üretimlerini konu alan “Albayrak’ Art 60 Yıl-2016” adını verdiği kitabı yayımlandı.

Kitapta, Albayrak’ın şiirlerinden, resimlerinden, fotoğraflarından, karikatürlerinden ve bestelerinden örnekler yer alıyor.

Kitabının önsözünde, doğum yeri Baf için “O dönemin koşulları gereği pek fazla açılamadık uzak sularına o şehrin. Ama sığ sularında bile o kadar güzel şeyler biriktirdik ki yaşama dair, işte onlar ışık tutuyor belki de bu günlerimize” diyen Albayrak, hayatını özetlerken; “Henüz on sekiz yaşındayken ve elimize sevgilinin eli bile değmemişken, silahların soğuk demirleri ile tanıştı ellerimiz adına ‘yetmiş dört’ dedikleri” ifadelerini kullandı.

Albayrak; sosyal hayata, bilime, siyasete ve sanata dair çok güzel anılar biriktirdiğini belirttiği yazısında, ilklere imza atmanın veya katkı koymanın kendisini hep mutlu ettiğini vurguladı.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan Dr. Arif Albayrak, endoskopik cerrahi ve suda doğumu ilk uygulayanlardan olduğunu; bestelenmiş müzikleri ile bir şiir kasetini ve 20 yıl sonra bir şiir CD’sini hazırlamayı da ilkleri arasında saydı.

Kitapta şiir, resim, fotoğraf, karikatür ve müzik sanatını birlikte harmanladığını ve hazırlarken heyecan duyduğunu belirten Albayrak, emeği geçenlere teşekkür ederken, “En büyük teşekkürüm ise bu hüzünlü topraklara. Onlar beslemeseydi beni acısı, heyecanı, sevgisi, gözyaşı, kahkahası ve umutları ile dallarım bu kadını sizlerin değerlendireceğiniz meyveleri veremezdi” dedi.

Albayrak’ın 178 sayfalık kitabında, resim ve şiir bölümünde ressam ve Meclis Kültür Danışmanı Mustafa Hastürk’ün ve şair-araştırmacı yazar Bülent Fevzioğlu’nun; karikatür bölümünde karikatür sanatçısı Hüseyin Çakmak’ın; fotoğraflar bölümünde fotoğraf sanatçısı ve tıp doktoru Dolgun Dalgıçoğlu’nun; besteler bölümünde ise ses sanatçısı ve kor şefi Cem Kafkas’ın yazıları var.

Kitabının kapağında annesinin fotoğrafını kullanan Arif Albayrak’ın “Albayrak’ Art 60 Yıl-2016” adlı kitabında, dünyanın çeşitli ülkelerinden çizerlerin kaleminden Albayrak karikatürleri de yer alıyor.

Bu haber toplam 2509 defa okunmuştur