1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Alayköy’de market hırsızlığı
Alayköy’de market hırsızlığı

Alayköy’de market hırsızlığı

İki şahıs marketten toplam 2300 TL olan nakit parayı ve 10 Euro demir madeni paraları, 1 adet 200 TL değerindeki çek yaprağını ve 1 adet kredi kartını çaldı.

A+A-

İki hırsız, Alayköy’de meydana faaliyet gösteren Ayşe Soykan'a ait "Soykan" isimli markete girerek para ve çek yapraklarını çaldı. Polis tarafından tespit edilen 2 zanlı mahkemeye çıkarıldı. Söz konusu iki şahıs marketten toplam 2300 TL olan nakit parayı ve 10 Euro demir madeni paraları, 1 adet 200 TL değerindeki çek yaprağını ve 1 adet kredi kartını çaldı.

Alayköy’de meydana gelen dükkân açma ve hırsızlık meselesinden sorumlu olan olan zanlılar İ.U ve M.T teminat amaçlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Toykan Gülerler, olguları aktardı. Polis 24-25 Ekim 2019 tarihlerinde Alayköy'de meydana gelen dükkân açma ve sirkat meselesiyle ilgili zanlıların methaldar olduğunu söyledi.

Polis, olayın 24 Ekim 25 Ekim tarihlerinde 19.30-06.40 saatleri arasında Alayköy'de Gelibolu sokak No:21 adresinde meydana geldiğini söyledi. Polisin mahkemede anlattıklarına göre; işletmeciliğini aynı yerde sakin Ayşe Soykan'a ait "Soykan" isimli marketin kapısını anahtar ile hasara uğratılmaksızın açarak  içeriye giriş yapan zanlılar demir kasa ve yazar kasa içerisinde muhafaza edilen toplam 2300 TL olan nakit para ve 10 Euro demir madeni paraları, 1 adet 200 TL değerindeki çek yaprağı, I adet kredi kartını sirkat etti.

Polis, 23 Ekim 2019’da tarihinde zanlıların söz konusu markete birlikte giderek, zanlılardan İ.U’nun, marketin anahtarını alarak diğer zanlıya verdiğinin tespit edildiğini söyledi. Polis, anahtarın zanlı M.T’nin evinde bulunduğunu kaydetti. İ.U’nun benzer sabıkası olduğunu belirten Polis, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlı İ.U’nun 45 günü aşmamak üzere cezaevine gönderilmesine emir verirken zanlı M.T’nin ise davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispatı vücutta bulunması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve 5 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2702 defa okunmuştur
Etiketler : ,