1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Akşam olunca bayram yerine gider, cıncıraklara binerdik”
“Akşam olunca bayram yerine gider, cıncıraklara binerdik”

“Akşam olunca bayram yerine gider, cıncıraklara binerdik”

80 yaşındaki Sultan Münüre Hera, eski bayramları YENİDÜZEN ile yâd ediyor…  

A+A-

80 yaşındaki Sultan Münüre Hera, eski bayramları YENİDÜZEN ile yâd ediyor…  

Bugüne dek 260 bayram gördüğünü anlatan Sultan Münüre Hera, çocukluk yıllarından günümüze dek yıllanmış alışkanlıklarından hala vazgeçmemiş…

Her bayram arifesinde ve bayram haftasında mezarlığa gittiğini anlatan Sultan Münüre Hera, yaşlılığın getirdiği unutkanlığının alışkanlıklarını da olumsuz etkilediğinden yakınıyor.

Hera, “Arife sabahı mezarlığa giderken suyuma okumayı unuttum, okunmamış su ile mezarlığa gittim, çok maraz ettim.  Nereden baksanız ailemin, büyüklerimin tamamı artık orada toplandı…” diyor. 

 

“En çok da bayram gecelerini özlüyorum…”

Çocukluğundaki bayramların tadını şimdilerde bulamasa da torunlarıyla uzun süre bayram yeri maceralarına yenisini eklemeye devam etmiş…

Hera; “80 yaşındayım, doğma büyüme nerden baksan 260 bayram gördüm. Hani yahu o eski bayramlar?..

En çyeniduzen-satin-aliniz-529.jpgok da bayram gecelerini özlüyorum…

Sabah kalkar giyinir kuşanır bayramlaşırdık, camiye giderdik, gezer büyüklerimizin elini öperdik.  Akşam olunca da evimizin karşısında kurulan bayram yerine gider, cıncıraklara binerdik… Şeker hastası oldum, sonra evde tatlı yapayı bıraktım, doktor tarifine göre besleniyorum, bu yüzden bayramda da tatlımı dışarıdan hazır satın alıyorum.  Şimdi torunlarım da gider, onları da çok götürdük.

15 yaşında evlendim, 24 yaşına geldiğimde 3 çocuk sahibiydim, 41 yaşında nene oldum. Çok kalabalık bir ailem oldu, iyi ki de böyle olmuş… Torunumun torununu da gördüm.”

 

Bu haber toplam 1754 defa okunmuştur
Etiketler :