1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akpınar unutulmadı
Akpınar unutulmadı

Akpınar unutulmadı

Kıbrıs Türk basınına uzun yıllar hizmet veren merhum gazeteci Mehmet Ali Akpınar, ölümünün 11. yıldönümünde dün akşam Pınarbaşı’ndaki (Kırnı) mezarı başında anıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk basınına uzun yıllar hizmet veren merhum gazeteci Mehmet Ali Akpınar, ölümünün 11. yıldönümünde dün akşam Pınarbaşı’ndaki (Kırnı) mezarı başında anıldı.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin eski başkanlarından ve Kıbrıs Medya Grubu’nun kurucu ve yöneticilerinden olan Akpınar’ı anma törenine ailesi ve gazeteciler katıldı.

Anma töreninde konuşmalar yapıldı; mezara çiçekler bırakıldı, dua edildi.

ERGÜÇLÜ: “KEŞKE YANIMIZDA OLSA”

Törende konuşan Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü, Akpınar’ın “ağabeyi, yeğeni, hocası, patronu” olduğunu belirterek, gazetecilik hayatına Akpınar’la başladığını söyledi.

11 Temmuz’da Akpınar’la birlikte kurdukları Kıbrıs gazetesinin 25 yaşında olacağını hatırlatan Ergüçlü, o gün, Akpınar’ın da bulunduğu yerden kendilerini tebessümle izleyeceğine inandığını; kendilerinin de “keşke yanımızda olsa” diyeceğini kaydetti.

Ergüçlü, Akpınar’la birlikte çalışmış olmaktan gurur ve onur duyduğunu ifade ederek, “Işıklar içinde uyu” dedi.

MUTLUYAKALI: “BU SAATLERDE AKŞAM HABER TOPLANTISINDAYDIK”

Törende konuşan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Özgül Gürkut Mutluyakalı, Mehmet Ali Akpınar’ı 11 kez mezarı başında andıklarını belirterek, anma töreninin gerçekleştiği saatlerde, yıllar önce birlikte akşam haber toplantısı yaptıklarını anlattı.

Akpınar’la birlikte çalıştıkları dönemde yaşadıklarını örneklerle anlatan Mutluyakalı, O’nun haber kaynakları geniş ve öğretici, gazeteciliği 24 saat yapan bir insan olduğunu ve ondan çok şey öğrendiklerini söyledi.

“HAYATA HABERCİ REFLEKSİYLE BAKMAYI SENDEN ÖĞRENDİK”

Mutluyakalı, “Ülkede kuş uçsa haberin olur diye sana hep özenirdik. Hayata haberci, gazeteci refleksiyle bakmayı da senden öğrendik. Sert görünümlü olsan da yaşamı seven ve kahkaha atmasını en iyi bilen insanlardan biriydin…” dedi.

KTGB Genel Sekreteri Özgül Gürkut Mutluyakalı, 1998’de henüz 28 yaşındayken ve meslekte 6. yılındayken, Akpınar’ın teşvikiyle birlik yönetimine aday olduğunu, başkan seçildiğini belirterek arazisinin alınmasında Akpınar’ın da emeği bulunan yerde birlik lokalinin temelinin atılmasına öncülük ettiğini, birliğin bir lokale kavuştuğunu ve bulunduğu sokağa da Akpınar’ın adının verildiğini anlattı.

“ANMAK VE HATIRLAMAK İÇİN ÇOK NEDENİMİZ VAR”

Mutluyakalı, Akpınar’ı anmak, hatırlamak için çok nedenleri bulunduğunu, Akpınar ekolünden gelen gazetecilerin O’nu her gün andığını ifade ederek, “11 yıldır bu mütevazı mezarındasın ama eminim ışıklar içinde bizleri gözlüyorsun. Ben ve arkadaşlarım da sana layık olmak için çalışıyoruz. Ruhun şad olsun” dedi.

CENK MUTLUYAKALI: “BİZE MESLEK HEYECANINI BIRAKTI”

Akpınar’ın yetiştirdiği gazetecilerden olan Yenidüzen Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı da, Akpınar’ın kendilerine bıraktığı meslek heyecanını, aşkını, sevdasını, kararlılığını ve özverisini hep hatırladıklarını vurguladı.

Mutluyakalı, ailesi, dostları ve çalışma arkadaşları olan öğrencilerinin, Akpınar’ı hep gülümseyerek andığını ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının mücadele yıllarında da önemli görevler üstlenen Akpınar, 8 Temmuz 2003’te hayatını kaybetmişti.

(tak) 

Bu haber toplam 1203 defa okunmuştur