1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. AKM AYIBI!
AKM AYIBI!

AKM AYIBI!

Atatürk Kültür Merkezi, 5 sene önceki “tadilat”a rağmen yine bakıma alındı, Mayıs ayından beri kapılar kapandı.

A+A-

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 5 sene önceki 'tadilat'a rağmen yine bakıma alındı, Mayıs ayından beri AKM’nin kapıları kitapseverlere, ziyaretçilere kapalı.

17 Kasım’da başlayan tadilat nedeniyle sınav dönemi öğrenciler kütüphaneye giremedi, öğrenciler, araştırmacılar veya kendi kişisel gelişimleri için kütüphaneye gidenlere kapılar duvar oldu.
Ödünç alınan kitaplar ise teslim alınmazken, sınav haftasında ve şu anda çalışma saatlerindeki farklılıklardan dolayı vaktini kütüphanede geçirecek olan gençler adeta sokakta kaldı.
YENİDÜZEN’e konuşan Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, sözleşmede yer alan tüm tadilatların tamamlandığını belirterek, binanın içerisinde bazı eksiklikler gördüğünü, bu eksikler giderilmeden binanın açılmayacağını vurguladı

 

Yatırım heba oldu

İhale süreci ile ilgili farklı iddialar da ortaya atılırken, "şartname"nin yerine getirilmediği öne sürülüyor. Kültür Dairesi Müdürü’nün ise tüm bu gelişmelere rağmen, sadece 9 Aralık'ta tesisi ziyaret ederek bilgi aldığı ifade edilirken, sergi ve konferans salonunun uzun süredir kapalı olması dikkat çekti.

5 yıl önce yapılan ihalede harcanan yüz binlerce liranın heba olduğu ise dile getiriliyor.
Atatürk Kültür Merkezi ihalesi TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin finansmanı ile sürdürülüyor.
 

AKM mi gece kondu mu?

Yağmurlar sonrası AKM sular içinde kalıyor. İzolasyon yapılmasına rağmen geçen haftaki yağmurlarda Atatürk Kültür Merkezi yine akıttı; konferans salonunun çatısına yağmurlara karşı adeta 'gece kondu'yu andıran ekler yapıldı.


 


 

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp: “Sözleşmedeki tadilatlar bitti ama eksikler tamamlanmadan açılmayacak”

 

9 Aralık’ta tesisi kontrole gittiğini, binanın dam tadilatının bittiğini aktaran Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, sözleşmede yer alan tadilatın yapıldığını söyledi. Binanın içerisinde bazı eksiklikler gördüğünü, görsel olarak da güzel görünmesi için bu eksikliklerin gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Tunçalp, bunları gidermeye çalıştıkları için çalışmaların uzadığını aktardı.  Tunçalp, yeni yıla kadar inşaatla ilgili tüm çalışmaların biteceğini, bina içindeki diğer eksikleri de Ocak ayı sonuna tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, “Ben sözleşmeye göre tadilatlar bitse bile tüm eksikler tamamlanmadan bu binayı açmam. Dekoru, ışıklandırması ve boyasıyla her şeyin tam olmasını istiyoruz” dedi. 

Tunçalp, şunları söyledi:

“Bizden önceki hükümet döneminde yapılan sözleşmede halı değişimi vardı, koltuklar yoktu. Halı değişirken neden koltuklar değişmesin? Ben bu şekilde yarım yamalak yapılmasını istemedim. Her şeyin tam olarak yapılmasını, gerekli araştırmaların yapılmasını söyledim. Sözleşmede yer alan tadilatlar yapıldı. Sözleşme bütçeye göre yapıldı; yani bir tuvalet yapılırken diğer tuvaleti sözleşmeye koymadılar. Ben de diğer tüm eksiklerin ortaya çıkarılıp, yapılmasını istiyorum. Bana göre hata yok, bütçeye göre yapılmaya çalışıldı. Ama her şeyi kökten yenilememiz lazım. AKM’nin güzel görünmesi için diğer eksiklikleri de tamamlamak için çalışıyoruz bu nedenle çalışmalar uzadı. AKM’nin bahçesi olması, bekçisi olması lazım. Ben finans için Türkiye Elçisi’nden randevu aldım çünkü Eğitim Bakanlığı’nın bunu tek başına yapacak bir bütçesi yok. Elçiyi de götürüp, eksikleri görmesini sağlayacağım. Bakana ‘üç elden para bulmaya çalışalım’ dedim. AKM çok büyük bir yer ve çok masraf istiyor. İçi kadar dışı da düzenleme ister. Bana neler yapılıp neler yapılmadığını göstermelerini istedim, hepsini gösterdiler. Yeni yıla kadar inşaat kısımları bitecek diye düşünüyorum. Ocak ayı sonuna doğru diğer eksikleri… Ben kafaya taktım mı bir şeyi yaparım, bütçe bulacağız. 2017 yılı bütçesinden ya da çok gerekirse başka bir şeylerden kesip burayı yapacağız. Ben sözleşmeye göre tadilatlar bitse bile tüm eksikler tamamlanmadan bu binayı açmam. Dekoru, ışıklandırması ve boyasıyla her şeyin tam olmasını istiyoruz.”

 

Fotoğraflar: Levent ÖZDAĞ

Bu haber toplam 1902 defa okunmuştur
İlgili Haberler