1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Akkuyu’da Nükleer, En çok bizi etkiler!’
‘Akkuyu’da Nükleer, En çok bizi etkiler!’

‘Akkuyu’da Nükleer, En çok bizi etkiler!’

Nükleere Hayır Platformu, dün Dereboyu’ndan TC Elçiliği’ne ‘Nükleere karşı’ yürüdü, Mersin Akkuyu’da, yapılması planlanan nükleer santral projesini durdurmak amacıyla toplanan 4 bine yakın imzayı TC Elçiliği’ne sundu.

A+A-

Platform ‘Nükleere karşı yürüdü’… 4 bine yakın imzayı TC Elçiliği’ne teslim etti…

Nükleere Hayır Platformu, dün Dereboyu’ndan TC Elçiliği’ne ‘Nükleere karşı’ yürüdü,  Mersin Akkuyu’da, yapılması planlanan nükleer santral projesini durdurmak amacıyla toplanan 4 bine yakın imzayı TC Elçiliği’ne sundu.

Dün Lefkoşa’da toplanan onlarca kişi, Dereboyu’nda sloganlarla yürüdü, herkesi ‘nükleer tehlikeye karşı ses çıkarmaya’ çağırdı.

4 bine yakın imza…
Dereboyu’nda ‘Akkuyu’da nükleer, en çok bizi etkiler’, ‘Kıbrıs’ta nükleer istemiyoruz’ sloganları ile yürüyen Nükleere Hayır Platformu, nükleer santral projesini durdurmak amacıyla toplanan 4 bine yakın imzayı da TC Elçiliği’ne sundu, projenin hemen durdurulmasını istedi.

“Kıbrıs Nükleere Karşı”
“Kıbrıs Nükleere Karşı”, “Nükleer Santral İstemiyoruz”, “Akkuyu’da Nükleer En Çok Bizi Etkiler” şeklinde sloganlar atan eylemcilere, bazı milletvekilleri de yürüyüşe katılarak destek verdi.
Türkiye Büyükelçiliği önünde santral projesini alkışlarla protesto eden platform üyeleri, ayrıca burada sembolik tiyatro oyunu oynadı, bunun yanı sıra koro ile şarkılar söyledi ve nükleer santralin yapımını protesto etti.

Sarpten:  “Nükleer santral tehdidini bize dayatma kimsenin haddi değildir”
Türkiye Büyükelçiliği önünde “Nükleere Hayır Platformu” adına basın bildirisini okuyan Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten de, Akkuyu’ya yapılacak nükleer santralin Kıbrıs için tehlikesine dikkat çekerek, Nükleere Hayır Platformu’nun mücadelesinin durmaksızın ve “Mersin Nükleere Karşı Platformu” ile dayanışma içerisinde devam ettiğini kaydetti.

Sarpten, bu çerçevede Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin, “gelecek nesillerin yaşamını tehlikeye soktuğu ve doğayı önemli ölçüde tehdit ettiği” gerekçesiyle durdurulmasını talep eden 250 bin imzanın geçen hafta Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ulaştırıldığını, bugün kendilerinin de Türkiye’de devam eden imza kampanyasına paralel olarak 4 bine yakın imzanın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere elçiliğe teslim ettiklerini söyledi.

Akkuyu’nun Kıbrıs’a uzaklığının 90 kilometre olduğunu ve meydana gelebilecek bir kazanın Kıbrıs’ta etkisinin büyük olacağına işaret eden Sarpten, bu yüzden gelecek nesillerin sağlığı için, toplanan imzaların dikkate alınmasını ve projenin durdurulmasını talep etti.

Sarpten, nükleer santrali bir “tehdit” olarak niteleyerek, “Nükleer santral tehdidini bize dayatma kimsenin haddi değildir. Bu dayatma devam ettiği sürece tepkimiz ve mücadelemiz devam edecektir” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 1633 defa okunmuştur