1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Akkuyu' için 9 firma teklif verdi
Akkuyu için 9 firma teklif verdi

'Akkuyu' için 9 firma teklif verdi

Akkuyu NGS için deniz hidroteknik yapılarının ‘anahtar teslimi’ projelendirilmesi ve inşası ihalesine 9 firma teklif verdi.

A+A-

 

Çevrede büyük bir felakete yol açacağı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylanması büyük tepki çeken Akkuyu NGS için deniz hidroteknik yapılarının ‘anahtar teslimi’ projelendirilmesi ve inşası ihalesine 9 firma teklif verdi.
Akkuyu Nükleer Güç santrali  için ihale süreci başladı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali için deniz hidroteknik yapılarının 'anahtar teslimi' projelendirilmesi ve inşası ihalesine 9 firma teklif verdi.
Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ihale komisyonu gelen teklifleri 16 Ocak 2015 tarihinden itibaren değerlendirmeye başladı.
Mersin’in Gülnar ilçesinde kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesine, 9 teklif geldiği bildirildi.
Akkuyu NGS’den yapılan açıklamada, Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından yürütülen Akkuyu Nükleer Güç Santrali deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası işi ihalesine ilişkin aşamalardan birinin tamamlandığı belirtildi. İhaleye ilişkin şirketlerden gelen tekliflerin teslim süresinin 15 Ocak 2015 tarihinde sona erdiği, tekliflerin teslim süresinin bitimine kadar Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan toplam 9 ihale katılımcısından teklif alındığı kaydedildi.
Akkuyu Nükleer A.Ş. ihale komisyonunun, ihale katılımcılarından gelen teklifleri 16 Ocak 2015 tarihinden itibaren değerlendirmeye başladığı ifade edilen açıklamada, "Verilen teklifler değerlendirildikten sonra ihaleyi kazanan katılımcı, en geç 15 Şubat 2015 tarihine kadar belirlenecektir" denildi.

İhaleye teklif veren firmalar şöyle:
-Özaltın İnşaat
- Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ
- STFA - Makyol - Rönesans Konsorsiyumu
- Nurol İnşaat ve Ticaret
- Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ
- Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ
- Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ
- IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret
- Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ

Kaynak: Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 1803 defa okunmuştur