1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "AKINCI'NIN AÇIKLAMASI BÜYÜK TALİHSİZLİK"
"AKINCI'NIN AÇIKLAMASI BÜYÜK TALİHSİZLİK"

"AKINCI'NIN AÇIKLAMASI BÜYÜK TALİHSİZLİK"

Ertuğruloğlu, Akıncı'nın "Doğu Akdeniz'de savaş tamtamları ve mehter marşları değil, barış şarkıları ve dostluk türküleri duymak isteriz" açıklamasına tepki gösterdi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Doğu Akdeniz'de savaş tamtamları ve mehter marşları değil, barış şarkıları ve dostluk türküleri duymak isteriz" açıklamasına tepki gösterdi.

Ertuğruloğlu özetle şunları söyledi; “Kıbrıs açıklarında sismik arama faaliyetinde bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Gemisi'nin, kendisine 'münhasır ekonomik alan ihlali' uyarısı yapan Rumlara mehter marşıyla cevap vermesini Cumhurbaşkanımızın 'savaş tamtamları'  olarak değerlendirmesini hayretle karşıladığımı belirtmek isterim.

Kıbrıs Türk halkı bu adada barışı talep eden ve arzulayan bir halktır. Ancak karşısında Kıbrıs Türk halkını kendisi gibi adanın eşit ortağı değil, azınlık gören bir Rum yönetimi vardır. Bunu görmezden gelerek, Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye'yi bölgede 'savaş yanlısı veya barış önünde engel' olarak göstermek kimseye yarar sağlamaz.

Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs Türk halkının haklarını, menfaatlerini ve çıkarlarını korumak için her zaman KKTC'nin yanındadır ve olmaya devam edecektir. Türkiye ile KKTC arasındaki doğalgaz olmak üzere her alandaki işbirlikleri gelişerek sürdürülecektir.

Türkiye ve KKTC, Kıbrıs adasında barış ortamının garantisidir. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adada Kıbrıs Türk halkını kendisine eşit görmediğini ve haklarına hiçbir saygı duymadığını, müzakere masası dışında yaptığı hareketlerle ortaya koymaktadır.

Hal böyle iken Cumhurbaşkanımızın, adanın ortak zenginliği olan doğalgaz konusunda tek başına hareket eden ve Kıbrıs Türk tarafının bu konuda adım atmasını bile hazmedemeyip engellemeye çalışan Rum yönetimini eleştireceğine, Barbaros Hayrettin Paşa gemisinden Kıbrıs Türk halkının haklarını hiçe sayan Rumlara mehter marşı ile cevap verilmesini 'savaş tamtamları' olarak nitelemesi büyük bir talihsizliktir.”

Bu haber toplam 2790 defa okunmuştur
İlgili Haberler