1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Akıncılara akın
Akıncılara akın

Akıncılara akın

Akıncılar ‘Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı’ ile şenlendi...

A+A-

Akıncılar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırına’ ilgi yoğun oldu. Dün düzenlenen festivale, adanın hemen her yanından katılım gerçekleşti, Akıncılar Panayırla renklendi…

Dila ŞİMŞEK

Akıncılar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı’ dün yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Bölgeye adanın hemen her yanından ziyaretçiler akın etti. Güneyden katılımın da fazlalığı da dikkat çeken festivalde, el emeği ürünler, yiyecek ve içecekler satıldı. Folklör dans ekibi ise büyük alkışlar ve ilgi ile karşılandı. Yediden yetmişe herkesin katıldığı festivalde, el yapımı eşyalardan takılara, şamişinden gözlemeye kadar birçok farklı ürün satışa sunuldu. Festivalde hellim, ayrelli, zeytin, pastelli ve şamişi gibi birçok Kıbrıs’a özgü yiyecek stantları vardı. Festival, birçok dans gösterisi ve konser ile süslendi.

Belediye Başkanı Barbaros:

“Gayemiz geleneğimizi ve kültürümüzü sürdürmektir”

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, yılda iki kez düzenlenen festivale katılımın çok yoğun olduğunu söyledi.

“Eskiden büyük bir kasaba iken şimdi mahalle nüfusuna indik…” diye konuşmaya başlayan Barbaros, bölgede yaşamı canlı tutmayı amaçladıklarını kaydetti. Eski muhtar Sultan Barbaros’un bu panayır geleneğini başlattığını belirten Başkan Barbaros, sonrasında belediyenin bu görevi üstlendiğini dile getirdi. “Gayemiz geleneğimizi ve kültürümüzü sürdürmektir. Bu meydanda, bir asır öncesi festival düzenlenirdi… Biz bunu sürdürmek istiyoruz” dedi. Ekim’in 13’ünde ikincisi düzenlenecek festivale güneyden ve civar köylerden katılımın çok iyi olduğunu da ekledi.

“En büyük hayalimiz bir geçiş noktası”

Başkan Hasan Barbaros, hem Akıncılar köy halkının hem de belediyenin en büyük hayalinin bölgede bir geçiş noktası olması olduğunu kaydetti. “Geçiş noktası, barış ve hayat demek” şeklinde konuşan Barbaros, devletin bu konuda bir adım atmasına çok mutlu olacaklarını ifade etti.

a1-067.jpg

a2-059.jpg

a3-034.jpg

a4-022.jpg

a5-009.jpg

a6-004.jpg

a7-002.jpg

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur
Etiketler : ,