1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Akıncılar ‘yoluna’ kavuşuyor
Akıncılar ‘yoluna’ kavuşuyor

Akıncılar ‘yoluna’ kavuşuyor

Yeni yapılacak yol ile Lefkoşa’dan Akıncılar köyüne gitmek için kat edilen 43 kilometrelik yolun yaklaşık 18 kilometreye düşmesi hedefleniyor.

A+A-


Akıncılar yolu için Etüt Proje Yapım ihalesi sonuçlandı, arazide ölçüm çalışmaları başladı.
Askeri bölgeden geçmek zorunluluğu kalkacak, yeni yapılacak yol Lefkoşa’dan yaklaşık 18 kilometre olacak.

Fayka ARSEVEN KİŞİ

40 yıldır Akıncılar halkının ciddi sıkıntılar yaşadığı ‘yol’ ile ilgili Etüt Proje Yapım İhalesi sonuçlandı, yetkili firma Nuzi Haritacılık bölgede ölçüm çalışmalarına başladı. Yaklaşık 4 ay sonra ise projenin yapımı için ihaleye çıkılması bekleniyor.

Yeni yapılacak yol ile Lefkoşa’dan Akıncılar köyüne gitmek için kat edilen 43 kilometrelik yolun yaklaşık 18 kilometreye düşmesi hedefleniyor.

YENiDÜZEN’e konuşan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, 2 etapta gerçekleşecek olan projenin ilk ayağının da 2015 yılı içerisinde yapılacağı açıkladı.

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, “Süreç ağır ilerledi, Asker bölgede izin verdi ama 7-8 ay yolun hangi güzergâhtan geçeceği konusunda çalışma yapıldı, bizim dairelerde ağır işledi ancak sonunda yol projemiz hayat buluyor” dedi.


Karayolları Dairesi Müdürü Erduran: Kendi kaynağımız ile…

Proje ile yeni yapılacak yolun yaklaşık 18 kilometre olacağını kaydeden Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, projenin ihalesinin Karayolları Dairesi’nin bütçesi ile karşılandığını, yol yapım projesinin ise TC Elçiliği tarafından finansman edileceğini söyledi.
Erduran, arazide yapılacak çalışmaların yaklaşık 4 ay sürmesini beklediklerini ifade ederek, çalışmaların tamamlanmasının ardından yol yapımı için ihaleye çıkılacağı bilgisini verdi.

2 etapta yapılacak yolun ilk etabının 2015 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini de belirtti.
Sürecin yavaş ilerlediği yönünde eleştirilerin yapıldığını da anımsatan Erduran, “Süreç ağır ilerlemedi, biz çalışmalarımızı yaptık, kaynağımızı bulduk ve süreç tam da planladığımız gibi ilerledi” dedi.

Akıncılar Belediye Başkanı Barbaros: Çok mutluyum…

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, yıllardır mücadele ettikleri yol projesinin hayat bulması için çalışmaların başlamasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Barbaros, “Süreç ağır ilerledi, Asker bölgede izin verdi ama 7-8 ay yolun hangi güzergahtan geçeceği konusunda çalışma yapıldı, bizim dairelerde ağır işledi ancak sonunda yol projemiz hayat buluyor” dedi.

Barbaros, “Çok mutluyum” diyerek şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere Siber hükümeti döneminde, ilk önce dönemin Başbakanı Sayın Sibel Siber Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan gerekli izni ve TC kaynakları finansmanı onayı almış olup daha sonra Bakanlar Kurulu kararı ile Akıncılarara Haspolat üzerinden yeni yol yapımını onayladı. Yeni Hükümet döneminde yolumuzun çalışmaları devam etti. Bu çalışmanın daha hızlı ilerleyip bir an önce köyümüze serbest yolun yapılması için bizde boş durmadık. Ziyaretler yaptık, eylem yaptık ve süreci yakından takip ettik. Şimdiki Başbakanımız Özkan Yorgancıoğlu’nun da girişimleri ile yol proje ihalesi sonuçlandı, yetkili firma arazide çalışmalara başladı.”

Akıncılar Belediyesi olarak sürecin her gün takipçisi olmaya devam edeceğini belirten Barbaros, “Yolumuzun yapılması için gerekli izinleri, finansmanı veren ve katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur