1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı ziyaretlerini sürdürüyor
Akıncı ziyaretlerini sürdürüyor

Akıncı ziyaretlerini sürdürüyor

Akıncı: “Eğer her şeyin idaresini başkalarına bırakırsak varlık nedenimiz kalmaz”

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk toplumunun kendi kurumlarına sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Akıncı, “Eğer her şeyin idaresini başkalarına bırakırsak varlık nedenimiz kalmaz. Kötü yönetim kaderimiz değil. Yanlışları yapanları mahkûm etmemiz ve idareyi daha iyi ellere vermemiz lazım” dedi.

ÖNCE KARDEŞ OCAĞI’NI SONRA GÖRMEZLER DERNEĞİ’NE ZİYARET

Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Mustafa Akıncı dün Kardeş Ocağı, bu sabah ise Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ni ziyaret etti.

İlk ziyaretinde Kardeş Ocağı Başkanı Orbay Kılıç ve üyelerle bir araya gelen Akıcı, Cumhurbaşkanlığı rotasını oluşturan dört boyutlu siyasetinin temel ilkelerini paylaştı.

Akıncı açıklamalarının ardından üyelerden gelen soruları da yanıtladı.

“İKİ TOPLUMUN İHTİYAÇ HİSSEDİP İSTEMESİ DURUMUNDA ÇÖZÜM OLABİLİR”

Kıbrıs sorunun çözüme de değinen Akıncı, toplumun büyük bölümünün çözüm konusunda umutsuz olduğunu ancak yine de çoğunluğun çözümü arzuladığını, her iki toplumun ihtiyaç hissederek istemesi durumunda çözüm olabileceğini vurguladı.

Mustafa Akıncı, “mümkün olan çözümün Birleşmiş Milletler parametrelerinin öngördüğü iki toplumlu iki kesimli federasyon olacağını” sözlerine ekledi.

“EĞER HER ŞEYİN İDARESİNİ BAŞKALARINA BIRAKIRSAK VARLIK NEDENİMİZ KALMAZ”

19’uncu yüzyıl İngiliz başbakanlarından Lord Palmerstone’un “Uluslararası ilişkilerde daimi düşmanlık ya da daimi dostluklar geçerli değildir. Daimi olan çıkarlardır” sözünü anımsatan Akıncı, “Halkımızın çıkarlarını koruyarak ve karşı tarafın da haklarına saygı göstererek bir anlaşmaya varabiliriz” diye konuştu.

Kurumlara sahip çıkılması konusundaki bir sorusu üzerine Mustafa Akıncı, “Kendi kurumlarımıza sahip çıkarken aynayı yüzümüze tutalım ve iyi idare edelim’ derken bunu anlatıyorum. Eğer her şeyin idaresini başkalarına bırakırsak varlık nedenimiz kalmaz. Kötü yönetim kaderimiz değildir. Yanlışları yapanları mahkum etmemiz ve idareyi daha iyi ellere vermemiz lazım” dedi.

“DEVLETİN ÖNCÜ OLMASI GEREK”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı bu sabah Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ne giderek Dernek Başkanı Derviş Yücetürk ve çalışma arkadaşlarıyla görüştü görüştü.

Yücetürk görüşmede derneğin çalışmaları hakkında Akıncı’ya bilgi verdi ve bazı sorunları aktardı.

Mustafa Akıncı ise buradaki konuşmasında gerek Derneğin, gerekse Dernek Başkanı olarak Derviş Yücetürk’ün özverili çalışmalarına defalarca tanık olduğuna işaret ederek, “En başta toplum dayanışması önemli, ancak devletin de öncü olması gerekir” dedi.

Akıncı, göreve gelmeleri durumunda engelli örgütlerine daha fazla katkı yapmak için çalışacaklarını söyledi.

(tak)

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur