1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı, Yorgancıoğlu’nu kabul etti
Akıncı, Yorgancıoğlu’nu kabul etti

Akıncı, Yorgancıoğlu’nu kabul etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da başlayan ve yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmenin başında ilk sözü alan Başbakan Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın Kıbrıs sorununun çözümü yönünde atacağı her adımda hükümetin destekçisi olacağını vurguladı.

Yorgancıoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir döneme girildiğini, Cumhurbaşkanlığı’nın bu dönemde önemli bir rol üstleneceğine inandığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, Akıncı’ya görevinde başarışlar dileyerek, “Bu süreçte, hükümetimiz atacağınız her adımda, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda sizlerin yanında olacaktır, sizlerle birlikte olacaktır, sizlere yardımcı olacaktır” dedi.

Hükümetle Cumhurbaşkanlığı arasındaki ilişkilere de atıfta bulunan Yorgancıoğlu, “İyi bir istişare söz konusu olursa çok şeyi değiştirebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, Başbakan Yorgancıoğlu’na nezaket ziyareti için teşekkür ederek, “Hükümetle birlikte değerlendirmeler yapma, halkın yararına, Kıbrıs’ın geleceğine, her iki toplumun yararına olacak adımları birlikte atmak benim için de vazgeçilmez düşüncedir” dedi.

Hükümetle dış konuların haricinde iç konularda da beraber düşünme, beraber hareket etmenin ortak hedef olması gerektiğini belirten Akıncı, “Yapılacak çok işimiz var. Halkımızın beklentileri çoktur, bunları adım adım gerçekleştirmek hepimizin amacı” dedi.

Bu arada Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, toplantı çıkışında basına yaptığı açıklamada, doğru adımlar atıldığı sürece hükümet olarak Cumhurbaşkanı Akıncı’ya desteklerinin tam olacağını söyledi.

Yorgancıoğlu, “İç konularda da, özellikle anayasal sorunlarımızın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili de iyi bir işbirliği yürüteceğimizi düşünüyorum. Hükümetimiz, her zaman yardımcı olmaya hazırdır. Önemli olan halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak dönüşümleri birlikte yürütebilmektir” dedi.

Görüşmenin olumlu geçip geçmediğinin sorulması üzerine Yorgancıoğlu, “Çok olumlu bir görüşmeydi” dedi.

TAK

Bu haber toplam 1546 defa okunmuştur