1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı: Yolsuzluklar hasıraltı edilemez
Akıncı: Yolsuzluklar hasıraltı edilemez

Akıncı: Yolsuzluklar hasıraltı edilemez

Yurttaşlarla sohbet eden Mustafa Akıncı, başta Kıbrıs sorunu olmak üzere Dört Boyutlu Siyasetini ana hatlarıyla aktardı.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün Cihangir ve Demirhan’ı ziyaret etti. Akıncı’ya ekibindeki gönüllüler yanında Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da eşlik etti.

Her iki köyde de yurttaşlarla sohbet eden Mustafa Akıncı, başta Kıbrıs sorunu olmak üzere Dört Boyutlu Siyasetini ana hatlarıyla aktardı.

Akıncı, çeşitli konularda kendisine yönetilen soruları ve aktarılan sorunları da dinleyerek yanıtladı. Cumhurbaşkanının ana görevlerinden birinin de toplumsal konularla ilgilenmek olduğunu kaydeden Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Akıncı, göreve gelmesi durumunda uzmanlardan oluşturacağı ekiple, trafik, çevre konuları başa olmak üzere çeşitli sorunlarla ilgili araştırma yapılarak raporlar hazırlanmasını sağlayacağını ve bu raporlar ışığında rehberlik görevi yapacağını yol gösterici olacağını vurguladı.

Yurttaşların, çeşitli yolsuzluk konularını gündeme getirerek, sorumlularının yargı önüne çıkarılmamasından duydukları rahatsızlıkları da dile getirmeleri üzerine Akıncı, bariz delilleri olan konuların yargıya taşınması gerektiğini ancak, ne yazık ki çoğu zaman bunun olmadığını ifade ederek, “siyasiler için en büyük mahkeme, halk mahkemesidir. Günü geldiğinde halk, vicdanında yargılayarak hükmünü verir, ancak yolsuzluk olayları da kesinlikle hasıraltı edilmemeli ve üzerine gidilmelidir. Bu güne kadar böyle olmamıştır ama böyle gelmiş, böyle gitmeyecektir.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur