1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı vizyonunu paylaştı
Akıncı vizyonunu paylaştı

Akıncı vizyonunu paylaştı

Akıncı, dört başlık altında topladığı temel görüşlerini, siyasi partiler, dernek, birlik, sendika ve meslek odalarından oluşan sivil toplum örgütleriyle paylaştı.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, dört başlık altında topladığı temel görüşlerini, siyasi partiler, dernek, birlik, sendika ve meslek odalarından oluşan sivil toplum örgütleriyle paylaştı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde sözü edilen kuruluşlara yazılı olarak iletilen Akıncı’nın vizyonu şu dört başlık altında toplandı:
“Çözüm Odaklı Siyaset”, “Toplumsal Konulara Duyarlılık”, “Türkiye ile Karşılıklı Saygıya Dayalı İlişki” ve Bağımsız ve Tarafsız Cumhurbaşkanı”:
Akıncı, “11 Şubat 2014 tarihli ortak açıklama metninde de ifadesini bulan, iki kesimli iki toplumlu federal bir çözümde, her iki toplumun da kazanacağı çok şey vardır” derken; “Kapalı Maraş bölgesinin BM gözetiminde yerleşime açılması ve eş zamanlı olarak Kıbrıslı Türklerin, ticaret ve turizm alanında yaşadıkları dar boğazların aşılması için Mağusa Limanı ve Ercan Havaalanının kullanılabilmesinin yolları üzerinde uzlaşma” arayacağını belirtti.
Akıncı, Türkiye ile ilişkilerini ise “Kıbrıslı Türklerin kendi kurumlarında söz sahibi olması esastır” sözleriyle özetledi.

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur