1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı: “toplumların ekonomisine katkıda bulunur”
Akıncı: “toplumların ekonomisine katkıda bulunur”

Akıncı: “toplumların ekonomisine katkıda bulunur”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “kapalı Maraş’ın BM gözetiminde, Mağusa Limanı’nın doğrudan ticarete, Ercan Havaalanı’nın da direkt uçuşlara açılmasını kapsayan bir paketin” Kıbrıs’ta her iki toplumun da ekonomisine katkıda bulunacağına inanç

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın basın bürosundan verilen bilgiye göre, Akıncı, dün sabah Karaoğlanoğlu bölgesindeki okulları ziyaret etti, ardından Gazimağusa bölgesinde düzenlenen bir toplantıya katıldı.

Akıncı, Mağusa Türk Gücü’nü de ziyaret ederek, kulüp yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi, sorularını yanıtladı. Akıncı dün son olarak da Tatlısu’da yurttaşlarla buluştu.

Ziyaretlerinde “Dört Boyutlu Siyasetinin”  temelini oluşturan “Çözüm Odaklı Siyaset”, “Toplumsal Konulara Duyarlılık”, “Türkiye ile Kişilikli İlişkiler” ve “Bağımsız Tarafsız Cumhurbaşkanlığı” ile ilgili vizyonu konusunda vatandaşları bilgilendiren Akıncı, toplantılarda en çok gündeme gelenin Kapalı Maraş ile Derinya ve Aplıç kapılarının açılması olduğunu kaydetti.

Kapalı Maraş’ın BM gözetiminde; Mağusa Limanı’nın düzenlenip doğrudan ticarete açılması ve Ercan Havaalanı’ndan direkt uçuşları kapsayan bir paketle açılmasının, Kıbrıs’taki her iki toplumunun ekonomisine katkıda bulunacağına inandığını belirten Akıncı, özellikle işsiz gençler için büyük iş olanakları doğacağını vurguladı.

Akıncı, bu süreçte öncelikle yabancı ve her iki toplumdan uzmanların yer alacağı bir heyetin Kapalı Maraş’ta inceleme yapmasının şart olduğunu kaydetti.

Kapalı Maraş’ın açılma sürecinin zaman alabileceğine dikkat çeken Akıncı, ondan önce Mağusa bölgesinde Derinya, Lefke bölgesinde ise Aplıç kapılarının açılmasının özellikle bölgelerdeki esnafa büyük yarar sağlayacağını belirtti.

“Coğrafyayı ortak planlamak akıl işidir” diyen Akıcı, Kapalı Maraş’ın ortak planlanması gereken yerlerden biri olduğunu vurguladı.

Konuşmalarında Cumhurbaşkanlığı seçiminin tüm halkın oy kullandığı ve diğer seçimlerden farklı bir seçim olduğunu ifade eden Akıncı, cumhurbaşkanının tüm halkın temsilcisi ve dünyanın tanıdığı Kıbrıs Türk toplumunun lideri olduğuna dikkat çekti.

Ana konusu Kıbrıs sorunu olmakla birlikte Cumhurbaşkanı’nın toplumsal sorunlarla da ilgilenmesinin şart olduğunu vurgulayan Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “partilerin içiyle ilgilenmek, kimin parti başkanı, kimin belediye başkanı olacağına karışmak, cumhurbaşkanının işi değildir” dedi.

Her gittiği yerde yurttaşların “kirlenen siyasetten” yakındıklarını dile getiren Akıncı, şöyle devam etti:
“Vatandaş siyasetçiden bezdi. Birçok yanlış yapıldı, siyaset kurumu yara aldı. Siyasetin yeniden güven kazanması için öncelikle yapılan hataların cezasız kalmaması gerek. Kısacası yapanın yanına kalmamalı. Vatandaş bunu bekliyor. Bu nedenle bu seçimde temiz siyaset uygulamalarını geçmişte kanıtlayan birisi olarak halktan destek görmem doğaldır.”

TAK

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur