1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı, Temsilciler Meclisi kararından memnun
Akıncı, Temsilciler Meclisi kararından memnun

Akıncı, Temsilciler Meclisi kararından memnun

Akıncı, “Yanlışı görüp eleştirdiğimiz gibi, doğruyu görüp takdir etmeyi de bilmeliyiz” dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, anma günleri ile ilgili yasa tasarısının Kıbrıs Rum Temsilciler Meclisi’nden geçmesini memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Akıncı, “Yanlışı görüp eleştirdiğimiz gibi, doğruyu görüp takdir etmeyi de bilmeliyiz” dedi.

Açıklama şöyle:

Enosis plebisitini okullarda anılması bir olay olarak nitelendiren 10 Şubat tarihli Rum Meclisi kararı Kıbrıs Türk halkında haklı olarak büyük bir infiale ve tepkiye yol açmıştı. Bu karar aynı zamanda Kıbrıs Rum toplumu içinde de bazı rahatsızlıklara neden olmuştu. İhtiyacımız olan barış kültürüne hiç bir şekilde hizmet etmeyen bu gelişme, Kıbrıs müzakere sürecini de kuşkusuz ki olumsuz olarak etkilemiş ve kesilmesine de neden olmuştur.

Rum Meclisi’nin iki büyük partisi olan DİSİ ve AKEL’in farklı ideolojilerine rağmen, bu yanlışı düzeltme yönünde adım atabilmiş olduklarını görmek memnuniyet vericidir. Yanlışı görüp eleştirdiğimiz gibi, doğruyu görüp takdir etmeyi de bilmeliyiz.

Rum Meclisinin yanlışı düzeltme yönündeki bu kararıyla birlikte, Enosis plebisitini okullarda kutlanacak olaylar arasında yer almayacağı anlayışı ile artık önümüze bakmalıyız. Geleceği inşa ederken Enosis, Taksim, ilhak gibi kavramlara değil barış, hoşgörü ve iş birliği kültürünün geliştirilmesine ihtiyaç vardır.

11 Nisan Salı gününden itibaren başlayacak olan müzakere sürecinde, yeni bir başlangıç yapmak ve adamızda kalıcı barış koşullarının hakim olacağı yeni bir yapıyı kurmak için çalışmalıyız. Fazla zamanımız kalmamıştır. Gerçekten bir yol ayrımındayız. Umarım ve dilerim ki, tüm ilgili taraflar bu gerçeğin bilinci içerisinde hareket etsinler.


 



 


 


 

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler