1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Akıncı sorumluluktan kaçıyor”
“Akıncı sorumluluktan kaçıyor”

“Akıncı sorumluluktan kaçıyor”

KTÖS, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı eleştirdi

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Yükseköğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ile ilgili duruşundan dolayı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı eleştirdi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili açıklamasında, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un “yasadışı ve usulsüz uygulamaları” konusundaki kanıtları Cumhurbaşkanlığına vermelerinin üzerinden aylar geçmesine rağmen “YÖDAK’ın bütününü kötüleyen bir kuru açıklamadan” başka hiçbir tepki gelmediğini öne sürdü.

Elcil, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın şu anki YÖDAK başkanı ile YÖDAK yönetim kurulu üyelerini aynı kefeye koyarak sorumluluktan kaçtığını iddia ederek, “Olay gayet açıktır. Bir yanda usulsüzlük ve yasa dışılıklarla Yakın Doğu Üniversitesi’ne açıkça çalışan YÖDAK Başkanı Sayın Hüseyin Gökçekuş, diğer yanda ise bu usulsüzlüklerin önünü almaya çalışan YÖDAK yönetim kurulu üyeleri vardır” dedi.

Şener Elcil, “Bu kadar açık bir duruş varken ve sayın Akıncı’nın elinde usulsüzlüklerin belgeleri dururken hala daha adım atmayıp kurumun bütününe yönelik açıklama yapmak, usulsüzlükleri yapan sayın Gökçekuş ve Yakın Doğu Üniversitesi yanında yer almak demektir” iddiasında bulundu.

Akıncı’nın Atatürk Öğretmen Akademisi öğrencilerine de randevu vermediğini ileri süren Elcil, “Kendisine sunduğumuz yolsuzluk belgelerini savcılığa iletmeyerek, konuyla ilgili duruşunu ortaya koymuştur” ifadesini kullandı.

Elcil, yolsuzluk ve usulsüzlükleri yapanlarla ve onları çeşitli bahanelerle koruyanlara asla prim vermediklerini ve bundan sonra da vermeyeceklerini ifade etti. TAK

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur