1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı seçim harcamalarını açıkladı
Akıncı seçim harcamalarını açıkladı

Akıncı seçim harcamalarını açıkladı

Çalışma Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Akıncı’nın 6 adayla yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için 725 bin 246 TL’lik maddi kaynak yaratıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın seçim sürecindeki harcamaları ve bu harcamaların maddi kaynağı açıklandı. Akıncı seçim sürecinde 725 bin TL’lik harcama yaparken bu harcamalarda en büyük pay 236 bin TL ile basına ayrıldı.

Çalışma Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Akıncı’nın 6 adayla yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçim süreci için 725 bin 246 TL’lik maddi kaynak yaratıldı.

Mustafa Akıncı’nın öz kaynakları, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) kurumsal katkısı, etkinlik ve promosyon satışları ile Mustafa Akıncı gönüllülerinin bağışlarından oluşan söz konusu kaynağın 725 bin 203 TL ve 51 kuruşu seçim sürecinde kullanıldı. Kaynağın 42.49 TL’si ise harcanmadı.

HARCAMALARIN 32 BİN TL’Sİ KDV OLARAK DEVLETE ÖDENDİ

Mustafa Akıncı’nın Çalışma Ofisi Koordinatörü Halil Sadrazam’ın yaptığı yazılı açıklamaya ve basınla paylaştığı tabloya göre, seçim sürecinde yazılı, işitsel, görsel basın ve sosyal medya için 236 bin 559 TL ve 70 kuruş; pankart, reklam panosu ve broşürler içinse 215 bin 363 TL ve 54 kuruş harcandı.

Sadrazam’ın açıklamasına göre, toplam harcamaların 32 bin 98 TL ve 84 kuruşu devlete Katma Değer Vergisi (KDV) olarak ödendi.

Harcanan paranın kaynaklarını da açıklayan Sadrazam bu kaynağın 100 bin TL’sinin Akıncı’nın öz kaynağından oluştuğunu kaydetti.

TDP’DEN 48 BİN TL’LİK KURUMSAL KATKI

TDP’nin sürece 48 bin TL tutarında kurumsal katkı sağladığını ifade eden Halil Sadrazam, sosyal etkinliklerden ve promosyon satışlarından 102 bin 522 TL gelir elde edildiğini bildirdi.

GÖNÜLLÜLERİN YAPTIĞI BAĞIŞLARDAN YAKLAŞIK 500 BİN TL ELDE EDİLDİ

Sadrazam, 313 Akıncı gönüllüsünün bini aşkın kişiden 10 TL ile 10 bin TL arasında değişen miktarlarda toplam 474 bin 724 TL tutarında bağış topladığını kaydetti.

AKINCI’NIN ÇALIŞMA OFİSİ FAALİYETLERİNİ TAMAMLADI

“Seçim sürecinde alınan hizmetlerin ve yaptırılan işlerin bedeli ödenmiş, hiçbir kişiye veya kuruma borç kalmamıştır” diyen Sadrazam, bu açıklamayla birlikte Mustafa Akıncı Çalışma Ofisi’nin de faaliyetlerinin tamamladığını duyurdu.

(TAK)

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur