1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı "olağanüstü durum" istedi
Akıncı "olağanüstü durum" istedi

Akıncı "olağanüstü durum" istedi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bakanlar Kurulu’ndan ‘olağanüstü duruml’ ilanı istedi, bu yönde henüz herhangi bir karar verilmediğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bakanlar Kurulu’ndan ‘olağanüstü durum’ ilanı istedi, bu yönde henüz herhangi bir karar verilmediğini söyledi.

Akıncı, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, kendine sunulan senaryoya göre eğer gerekli tedbir alınmazsa binlerce kişinin hasta olabileceğini belirtti.

Anayasa’nın 124’üncü maddesi uyarınca bir karar istediğini söyleyen Akıncı, “Çok uğraştım, karar alamadık” dedi.

"Olağanüstü durum sadece sağlık alanında, demokratik kısıtlama yok"

Akıncı, toplantıda başsavcının da bulunduğunu belirterek, olağanüstü durum önerisinin sadece sağlıkla ilgili olduğunu, demokratik hakları kısıtlanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Olağanüstüdurum ilan edilmesi durumunda tüm yetkinin Sağlık Bakanlığı’nda olacağını ve ek bir yasa çıkartılacağını kaydeden Akıncı, Bakanlar Kurulu’nun bu konuya hazır olmadığını kaydetti.

Erhürman: Olağanüstü durum ilan edilmeden da bu karar alınabilir

Hukukçu kimliğiyle de bilinen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise “sokağa çıkmanın sınırlanması, bu, yürürlükteki mevzuat uyarınca olağanüstü hal ilan edilmeden de yapılabilir” dedi.

Erhürman şu paylaşımı yaptı:

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplandı. İhtiyacımız, halkımıza güven verebilmek için yürütmenin (Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu'nun) bu toplantıdan fikir birliği sağlayarak çıkmasıdır. Uzmanların gereksinim olarak belirlediği sokağa çıkmanın sınırlanması ise, bu, yürürlükteki mevzuat uyarınca olağanüstü hal ilan edilmeden de yapılabilir. Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, uzmanların görüşlerini değerlendirerek ve orantılılık ilkesini de göz önünde bulundurarak tam bir fikir birliğiyle gerekli kararı üretmelidir. Bizler de muhalefet partileri olarak katkı koymaya hazır olduğumuzu ve sorumluluğu hep birlikte üstlenmekten kaçınmayacağımızı tüm yetkili makamlara bir kez daha iletmiş bulunuyoruz.

1-106.jpg

 

89766235_1120507474967486_3438651362361999360_n.jpg

Bu haber toplam 10418 defa okunmuştur