1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı, müzakereler hakkında bilgi verecek
Akıncı, müzakereler hakkında bilgi verecek

Akıncı, müzakereler hakkında bilgi verecek

Akıncı, Bakanlar Kurulu, siyasi partiler ve basın- yayın kuruluşlarıyla görüşmeler yapacak

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gelecek hafta içerisinde, Bakanlar Kurulu, Meclis’te temsil edilen siyasi partiler ve basın – yayın kuruluşlarıyla bir dizi görüşme yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu tarafındanyapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın önümüzdeki günlerde “sürecin paydaşlarına”yoğun ziyaretler yapacağı duyuruldu.

Buna göre 5 Ağustos Çarşamba sabahı basın – yayın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda buluşacak olan Akıncı, aynı gün saat 14.00’te de Bakanlar Kurulu’nu ziyaret ederek Kıbrıs sorunu ve iç konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 7 Ağustos Cuma günü saat 15.00’te de Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkan ve temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak toplantıda bilgilendireceğini belirten Burcu, eylül ayı içerisinde de Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda tüm milletvekilleri ile bir araya gelinmesinin planlandığını kaydetti.

Burcu, Akıncı’nın ayrıca, sürecin önemli bir parçası olacağına inanılan sivil toplum örgütleri ile de bir araya geleceğini, bunun için gerekli çalışmanın başlatıldığını ifade etti.

“NİHAİ KARARI REFERANDUMLARDA İKİ TOPLUM VERECEK”

Burcu’nun açıklamasına göre Akıncı, nihai kararı referandumlarda iki toplumun vereceği gerçeğini bir kez daha vurgulayarak, bu bağlamda Rum basınını kaynak göstererek varılacak anlaşmanın referanduma götürülmeyerek sadece iki lider tarafından onaylanacağı yönündeki haberlere itibar edilmemesini istedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Müzakere sürecinde geçerli olan ilkelere bağlı ve mutabakatlara sadık olmak, karşılıklı suçlama oyununa ve spekülatif haber yayma girişimlerine yönelmemek Cumhurbaşkanımız ve çalışma arkadaşlarının başından beri özen gösterdiği hususlardır. Buna uymaya elbette devam edilecektir. Bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanımız, hangi taraftan gelirse gelsin, olumlu atmosferi bozmaya yönelik davranışlara karşı halkımızın uyanık olmasının büyük önem taşıdığına inanmaktadır.”

(tak)

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur